Malware Hunter – открива и изтрива малуер

Силата на Malware Hunter е бързото сканиране на системата за вируси

Силата на Malware Hunter е в бързото сканиране на системата за вируси

Софтуерът Malware Hunter е предназначен да открива и елиминира потенциално опасни файлове от компютъра, като го пази чист от вируси и други кибер заплахи.

Подобно на повечето други антивируси, Malware Hunter поддържа три режима на сканиране – бързо, пълно и избирателно (настройва се от потребителя на програмата).

Malware Hunter не следи компютъра в реално време. Неговата сила е в бързото сканиране за вируси, за анализ на някои области или конкретни файлове, за които подозирате, че са инфектирани.

След завършване на сканирането, Malware Hunter показва сканираните и инфектирани файлове, отстранения малуер и продължителността на сканирането.

Програмата поддържа т.нар. „trust and block” списъци, които помагат да се намали времето за сканиране. Тези списъци съдържат местата с файлове, които Malware Hunter няма да сканира или ще блокира автоматично.

Malware Hunter регулярно обновява базата си данни, за да гарантира, че може да открие най-новите заплахи. Поради отсъствието на сканиране в реално време, този продукт се препоръчва като допълнение, а не заместник на класическия антивирус.

Даунлоуд: Malware Hunter

Коментар