Microsoft и Google повече няма да се съдят

Две от водещите ИТ корпорации - Microsoft и Google - сключиха примирие и вече няма да подават съдебни и регулаторни жалби една срещу друга

Две от водещите ИТ корпорации – Microsoft и Google – сключиха примирие и вече няма да подават съдебни искове и регулаторни жалби една срещу друга

ИТ корпорациите Microsoft и Google се договориха да прекратят всички регулаторни и съдебни спорове една срещу друга и в бъдеще ще решават разногласията само чрез преговори.

„Microsoft се съгласи да оттегли своите нормативни жалби срещу Google, което отразява нашите променящи се правни приоритети”, се казва в изявление на компанията, цитирано от Re/code.

Google публикува аналогично съобщение, уверявайки, че ще оттегли всички жалби срещу Microsoft. „Нашите компании се конкурират енергично, но ние искаме да правим това за сметка на достойнствата на нашите продукти, а не в юридически спорове”, гласи изявлението.

През есента на 2015 г. Microsoft и Google изгладиха всички патентни спорове и се договориха да прекратят съдебните дела една срещу друга. Става въпрос общо за 18 съдебни процеса в САЩ и Германия.

В средата на април тази година Европейската комисия обвини Google в злоупотреба с доминиращо положение на пазара за мобилни операционни системи. Microsoft беше сред компаниите, които дадоха повод на европейския регулатор да започне разследването срещу Google.

Коментари по темата: „Microsoft и Google повече няма да се съдят”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    До “Anonymous 26/04/2016 21:17”

    На мен ми е ясно, че когато става дума за частен седебен изпънител срещу държавна организация е на принципа “който повече плаща”. Но тук става дума за частен срещу частен.
    Винаги картелно може две компании да се разберат и да не ходят на съд. Тук интересното е, как ще стане само с преговори между така сложни и обвързани с крайни потребители компании.

    Иначе за гадове като Монсанто и всякакви други, които отравят храните с цел повече печалба съм твърдо против. Ако има някакъв директен начин за протест, подписка ще се включа.

  2. harry

    dreme m na patoka:-)))))))))))

  3. :o)

    по-малко прозрачност и обществен шум, повече възможност за картелиране и споразумения под масата 🙂

  4. Anonymous

    Митко, това се нарича арбитражен съд и никога не е безпристрастен, а служи на който плаща. Какво потресаващо благо са арбитражите ще усетим с пълна сила след ратифицирането на ТПТИ, когато Монсанто и друга такава измет ще имат правото да отменят правителствени решения и държавни закони чрез назначени от самите тях арбитражи.

  5. Димитър Иванов

    До “но, 26/04/2016 16:33”

    Много интересен коментар!!! Може би ще е точно така. За какво да плащат сума ти такси и комисионни, да се съобразяват със срокове, да чакат дълго решения, когато независими частни (или наети) съдии могат да отсъждат и да се аргументират по същия начин. Уж държавата гарантира безпристрастност, но в днешно време даже и на запад от политиката към съдилищата и всичко останало хич не изглежда безпристрастно..

  6. но

    Ами разбраха, че да хранят някакви алчни съдебни институции – няма никакъв смисъл. Много по-евтино е да си организират съвместна частна съдебна институция на която ще плащат в пъти по-малко (а ще му викат преговори).

  7. Anonymous

    Едната ламя се съюзява с другата, само потребителят си няма съюзници…

Коментар