Ubiquiti Networks – производител на иновативни мрежови решения

ubiquiti_logo_1Ubiquiti Networks предлага широка гама от мрежови устройства, която включва, както базови конструкции, така и най-съвременни решения от висок клас. Устройствата позволяват създаване на комуникационни мрежи, които осигуряват стабилна безжична връзка.

Ubiquiti Networks е създадена през 2005 г. Компанията се фокусира върху иновативни технически решения. Съчетава възможностите на най-новите технологии, минималистичен дизайн и лесна употреба на продуктите. Осигурява интуитивна инсталация и поддръжка.

UAP-AC-LR - AP - точка на достъп, адаптирана към нуждите на малки и големи офис мрежи

UAP-AC-LR – AP – точка на достъп, адаптирана към нуждите на малки и големи офис мрежи

UniFi-logo-1В портфолиото на Ubiquiti Networks е включена продуктовата линия Unifi, която представлява най-известната серия на този производител, поради комбинацията от мащабируемост, голям обхват и ефективно управление на мрежата. Системите UAP-AC-LR и UAP-AC-Pro се използват в големи и малки офис мрежи, като горещи точки и домашни точки на достъп.

UAP-AC-LR се основава на антена, действаща в MIMO технология. При работа с честота от 2.4 GHz постига скорост до 450 Mbps, а при честота от 5 GHz – до 867 Mbps.

UAP-AC-LR притежава обхват до 183 метра. Безжичната мрежа, изградена въз основа на тази система, се отличава с голям обхват и отлична производителност.

UAP-AC-PRO

UAP-AC-PRO – най-бързата точка за достъп, предлагана от Ubiquiti Networks

UAP-AC-PRO е точка за достъп, която, за разлика от модела UAP-AC-LR, поддържа по-голям брой клиенти. Тази система е най-бързата от всички, предлагани от Ubiquiti, точки за достъп. Устройството използва технологията 802.11ac. Функционира в два обхвата – 2.4 GHz и 5 GHz, при които предаването на данни е съответно до 450 Mbps и 1300 Mbps. Поддържа стабилна връзка за всички потребители, които използват мрежата по едно и също време.

И двете системи UAP-LR-AC и AC-UAP-Pro могат да работят и в двете честотни ленти едновременно.

NBE-5AC-19 - точка за достъп позволява създаване на връзки Точка До Точка и Точка Към Много Точки

NBE-5AC-19 – точка за достъп, позволява създаване на връзки Точка До Точка и Точка Към Много Точки

airmax-logo-1Производителят предлага и серията airMax, която включва устройства за създаване на връзка тип Point-to-Point или Point-to-Multipoint на малки, средни и дълги разстояния. Компактният дизайн на точката за достъп NBE-5AC-19 използва модерни технологии и осигурява оперативна съвместимост, устойчива на смущения, дори в райони с висока гъстота на радио връзки.

Моделът NBE-5AC-19 работи на честота от 5 GHz и достига скорост до 450 Mbps с обхват до 15 км, като тежи само 530 грама и е лесен за монтаж.

R5AC-PRISM - модел, използващ технологията airPrism

R5AC-PRISM – модел, използващ технологията airPrism

Серията Airmax допълва моделът R5AC-PRISM, използвайки технология airPrism, което увеличава производителността и намалява смущенията.

Благодарение на гъвкавостта на конфигуриране на честотната лента, устройството може да се адаптира към местните разпоредби в зависимост от различните регулативни изисквания.

Серията Airmax допълва секторните антени. AM-5AC22-45 е модел с максимално ниво на усилване 22 dBi, използващ AirMax 2×2 MIMO технология, предназначена за използване в стандарт 802.11ac.

Работи при честота от 5 GHz и осигурява висока ефективност и производителност. Конструкцията на антената дава възможност за намаляване на шума, генериран от предавателите, намиращи се в близост.

AF-5U и AF-24 HD - устройства, използвани за създаване на връзки Точка До Точка

AF-5U и AF-24 HD – устройства, използвани за създаване на връзки Точка До Точка

air-fiber-logo-1Серията airFiber създава връзки Point-to-Point на значително по-големи разстояния и с по-висока пропускателна способност, в сравнение със серията AirMax, като лесен и бюджетен заместител на традиционната кабелна инфраструктура.

Популярни са моделите airFiber са AF-5U и AF-24-HD, осигуряващи висока производителност. AF-5U работи на честота от 5 GHz и притежава обхват до 100 километра – представлява съвременно решение, адаптирано за външен монтаж. Използването на система за обработка на данни Invictus увеличава скоростта, така че устройството се откроява сред други подобни съоръжения. Моделът IA-24-HD работи на честота от 24 GHz с обхват до 20 км. Оборудван е с една антена с ниво на усилване от 40 dBi. Осигурява експлоатация, устойчива на смущения, независимо от броя на радиовръзките в околността. Честотната лента на устройството е 2 Gbps.

senetic-logo-1Устройствата на Ubiquiti Networks могат да бъдат закупени в компанията Сенетик България ООД (https://www.senetic.bg).

 

Специалистите на Senetic ще Ви окажат професионална помощ при избора на оборудване

Специалистите на Senetic ще Ви окажат професионална помощ при избора на оборудване

Senetic е международен доставчик на ИТ решения, фирмата е специализирана в онлайн продажбите. Притежава клонове в 10 европейски страни, като реализира поръчки в рамките на целия Европейския съюз. През 2015 г. фирмата може да се похвали с оборот от над 60 милиона евро. В портфолиото й са включени мрежови, сървърни решения и широка гама от софтуер на марки като Microsoft и Symantec. Senetic е официален дистрибутор на Ubiquiti Networks. Разполага с голям асортимент на склад, което предполага наличност на продуктите и съответно бърза доставка. Фирмата разполага със склад и шоурум в София, където можете да видите оборудването Ubiquiti и да разговаряте с консултанти.