Hotspot Shield – защитава при безжично сърфиране

Hotspot Shield обезпечава сигурна безжична връзка, без да въвлича потребителя в сложни процедури по конфигуриране

Hotspot Shield обезпечава сигурна безжична връзка, без да въвлича потребителя в сложни процедури по конфигуриране

Софтуерът Hotspot Shield, достъпен като безплатна и платена версия с разширени възможности, осигурява надеждна защита от проследяване при ползване на неподсигурени публични безжични мрежи за достъп до интернет.

За да предпази потребителя, програмата маршрутизира трафика от данни, който се изпраща и приема от компютъра, през отдалечен сървър в мрежата на AnchorFree – доставчика на софтуера. IP на сървъра се присвоява на компютъра, като така се предотвратява достъпа на други сайтове или потребители до реалното местоположение и лични данни на потребителя.

Целта на приложението е да обезпечи сигурна VPN връзка без да въвлича потребителя в сложни процедури по конфигуриране. Достатъчно е да разрешите сигурната връзка, когато използвате нова безжична точка за достъп. Ако и това ви е трудно или досадно, позволете на програмата да направи конфигурирането автоматично всеки път, когато се свързвате към нова мрежа.

Винаги можете да се уверите, че Hotspot Shield е активна, като проверите цвета на иконката на приложението в лентата със задачи (системния трей) или бутона, вмъкнат в интерфейса на браузъра. Когато иконката е червена, това значи, че сърфирате в уеб както обикновено, докато зеленият цвят показва активна VPN връзка.

Трябва да имате предвид, че Hotspot Shield понижава скоростта на зареждане на уеб страници и файлове от мрежата. Това се дължи на факта, че сигурните сървъри на доставчика са разположени в САЩ. Забавянето се усеща различно в зависимост от мястото на потребителя.

Hotspot Shield може да се ползва за защита на личните данни както от домашни, така и от офис потребители. Програмата е лесна за инсталиране и може да работи на всяка компютърна конфигурация, тъй като консумира малко системни ресурси.

Даунлоуд: Hotspot Shield Elite

Коментар