Добрият английски е ключът към британските университети

Задълбочените познания по английски език остават основен приоритет за британските университети, според експерти от Cambridge English.

Проучване сочи, че 100% от британските университети приемат Cambridge English: Advanced (CAE) като доказателство за високото ниво на владеене на английски език.

Признаването на този сертификат за задълбоченото владеене на английски език показва, че катедрите по прием се отнасят сериозно към предизвикателството да търсят учащи с необходимите комуникационни умения, коментира Петра Олсън от Cambridge English.

По нейните думи, CAE е разработен така, че да се фокусира върху нужните умения на нужното ниво и хората, които издържат изпита, могат да комуникират на английски език без усилия, което изгражда самоувереност и самочувствие.

Всички висши учебни заведения, които са членове на университетската общност в Обединеното кралство, приемат CAE за студенти от ЕС и от други региони, без да изискват виза за всички или част от техните курсове.

Проучването показва също, че близо 90% (включително всички университети от групата Russell) приемат сертификата и за студенти, които се нуждаят от виза Tier 4 за курсове за Бакалавърска степен и нагоре.

Тестът IELTS (International English Language Testing System), разработен съвместно от Британския съвет, IDP: IELTS Австралия и Cambridge English, също е признат на 100% от университетите в Обединеното кралство.

Коментари по темата: „Добрият английски е ключът към британските университети”

добавете коментар...

  1. soleil13

    Малко уточнение – 100% от университетите приемат CAE, но взет с максималната оценка A.

Коментар