Настолен дисплей обещава по-достъпна холография

Настолният холографски дисплей Holovect Mk II рисува обемни изображения в пространството с помощта на лазер

Настолният холографски дисплей Holovect Mk II рисува обемни изображения в пространството с помощта на лазер

Редица компании влагат усилия в разработката на холографски дисплеи, но на пазара все още няма приемливо решение за масова употреба. Един нов проект в платформата за споделено финансиране Kickstarter обещава да направи по-достъпна технологията.

Настолният холографски дисплей Holovect Mk II използва лазер, за да рисува в пространството обемни изображения. Според разработчиците, подобно устройство е подходящо за предварително разглеждане на проекти, които се отпечатват на 3D принтер, за образователни и рекламни цели.

Векторното изображение, генерирано от дисплея, се формира в пространство с размери 12х12х12 см и се обновява с честота 50 Hz. Източник може да бъде файл във формат STL, създаден със съществуващ софтуер за проектиране или в резултат на сканиране на реални обекти с помощта на 3D скенер.

Разработчикът на Holovect Mk II си поставя за цел да привлече най-малко 45 хилди долара в Kickstarter. Към момента проектът е събрал над 39 хиляди долара, а до края на кампанията остават още 26 дни. Вложилите минимум 750 долара в проекта ще получат първи готовото устройство през март 2017 г.

Коментар