Умна гривна измерва нивото на алкохол в кръвта

Да знаете какво е нивото на алкохол в кръвта ви не е удобство, което всеки би си позволил. Носенето и използването на стандартен дрегер едва ли ще се понрави на повечето хора, но ето че това притеснение вече отпада…

Proof е „умна“ гривна, създадена с идеята постоянно да следи дали можете да си позволите още една чаша или не. Устройството е уникално с това, че не само може в реално време да измери съдържанието на алкохол в кръвта, но и да известява потребителя, след като е преминат даден лимит, било то законно установения или личен.

Интересното в случая, е че измерването става директно чрез контакт с кожата на човека. Компанията разработчик – Milo Sensors – се занимава с производство и внедряване на миниатюрни биологични сензори, като Proof ще се възползва от една от последните иновации на своя създател.

Главният недостатък на сензора, използван в Proof, е, че има живот от едва няколко часа. Ще се наложи потребителят да сменя сензорната част на устройството преди всяко излизане, за да е сигурен, че ще получава точен отчет през цялото време.

Отчетените данни ще бъдат изпращани към софтуерно приложение за обработка, което също така ще подсеща потребителя, че е достигнал поставената граница.

Технологията, заложена в Proof, има още един вълнуващ аспект – чрез нея могат да бъдат измерени редица показатели, като например нивото на кофеин или различни естествени или външни вещества в човешкия организъм. Очаква се приложението да бъде пуснато на пазара до края на тази година.

Георги Дуранкиев

Георги Дуранкиев

Коментари по темата: „Умна гривна измерва нивото на алкохол в кръвта”

добавете коментар...

  1. =

    Умна гривна измерва нивото на алкохол в кръвта на глупаво същество

Коментар