Изкуственият интелект става ключов за бизнеса

компаниите тепърва стъпват на пътя на изкуствения интелект,

Компаниите тепърва стъпват на пътя на изкуствения интелект, но посоката е неизбежна

Технологиите за изкуствен интелект придобиват жизнено важно значение за успеха в бизнеса, сочат пазарни анализи.

76% от мениджърите определят изкуствения интелект като необходимо условие в стратегиите за успех на своите организации, според изследване на Infosys сред 1600 висши ръководители относно влиянието на AI върху бизнеса.

Докладът разкрива връзката между ръста на доходите на бизнеса и степента на зрялост на изкуствения интелект. Бизнес мениджърите, които вече са внедрили АI технологии, очакват увеличение на приходите с 39% и намаляване на разходите с 37% до края на десетилетието.

Проучването показва също, че компаниите тепърва стъпват на пътя на изкуствения интелект, тъй като само 1 на всеки 10 анкетирани, които са внедрили AI технология, твърди, че я използва максимално.

Приблизително 4 от 10 анкетирани посочват множество подобрения, които трябва да направят, за да стане изкуственият интелект по-ефективен. Сред тях са простотата на използване и съвместимостта с други системи и платформи.

90% от компаниите признават, че техните служители са силно загрижени от навлизането на изкуствения интелект. Но повечето анкетирани мениджъри отбелязват, че планират да прехвърлят служителите на друга работа.

85% от ръководителите имат план за обучение на служителите за работа с изкуствен интелект, а също така 85% от фирмите, използващи AI технологии, възнамеряват да преквалифицират или преразпределят част от служителите си.

Коментари по темата: „Изкуственият интелект става ключов за бизнеса”

добавете коментар...

  1. Анонимна

    Anonymous, ако един доставчик работи само с един клиент, той си носи и съответните рискове. Колкото повече са клиентите, толкова рисковете се разпределят и съответно намаляват.
    Какво излиза, че трябва да се задръстим със стоки/материали/компоненти, които за дълги периоди ни носят само загуби, за да е щастлив доставчика?!?

  2. Димитър

    Не е лошо да се инвестира, за да се получава допълнителен доход.

  3. Anonymous

    Към Анонимна:
    Спестяването на “излишъци” си е директен начин да прецакаш жестоко партньорите. Точно чрез избягването на излишъците, ти внезапно отказваш поръчки на суровини от партньорите и така пренасяш сътресението към тях. Спешните поръчки също така са добър приход за тези, които така или иначе се грижат за тези спешни поръчки. Никога не можеш да си сигурен, че няма да достигнеш до спешни поръчки, но ако ги минимизираш като количество, тогава цената им ще стане толкова висока, че доставчика им ще фалира и няма да го има точно в много малкото моменти, когато ти трябва (това естествено ще рефлектира на доверието на клиентите ти).

  4. Anonymous

    Хахаха
    ти като НЕпоръчаш стоки те ще останат при друг и той трябва да плаща за склад/охрана/товарачи/шофьори/камиони/шеф на товарачите/касиерка/голям шеф/секретарка на шефа/шофьор на шефа/ток/
    а НЕ е продал и ще фалира.

    Днеска тоя на продал – фалирал
    Утре ония не продал-фалирал

    И така едни ден си станал българи : 92 големи(над 450 човека) фирми фалирали за последните 8г
    или
    по 1 на месец(-450 човека най малко).

    освободените си грабнали семействата и по света : Резултат – 1000 училища затворен за 14 г
    или
    по 6 училища на месец.

    Излиз че социализма е измислил безусловен базисен доход : ходиш в едно предприятие чоплиш си носа носиш манта и получаваш доход за отцеляване.
    в махалата е ББД е извесно като : ние ги лъжем че работим ; те ни лужът че ни плащат.

  5. Анонимна

    Има много начини, по които може да се намалят разходите на една фирма, без това да засяга пагубно партньорите й. Например изкуствения интелект може да следи и прогнозира какво трябва да поддържаш на склад в зависимост от поръчките си, за да не се набутваш с излишъци, в които влагаш пари, а не реализираш приходи. Или за да не се случи така, че за някоя поръчка нямаш необходимите материали и трябва да ги поръчаш спешно на по-високи цени, защото нямаш друг избор. Ето начин за снижаване на разходите без да говорим за фалити и съкратени служители.

  6. Anonymous

    Не всеки разход е свързан с някой от който зависиш. Примерно може да съкратиш хора или да харчиш по-малко ток, вода и бензин. Ясно е, че съкратените (които в някакъв смисъл ще фалират) не ти влияят повече на бизнеса. Ясно е, че електроснабдяване няма да фалира, след като харчиш по-малко ток. Естествено може да съкратиш разходи за сметка на субекти във веригата на производството ти, но това вече си е за твоя сметка…

  7. баламите нямат свършек

    внедрили АI технологии, очакват
    увеличение на приходите с 39% и
    намаляване на разходите с 37%

    39%+37% = +76% печалбата(на хартия е великолепно)

    а сега реалноста :

    клиента ми(фирма) като си намли разходите с 37% аз няма да имам печалба(ще фалирам)
    Аз като фалирам няма да купувам от клиента ми(фирма) стока – значи и той ще фалира.
    той като фалира няма да купува от 3ти стока/услуга – 3тият ще фалира
    и така всички 0 (в икономиката е извесно като хоро – 5% като спрят да играят и цялото хоро спира)

Коментар