Обявиха най-добрите потребителски антивируси

Независимата тестваща лаборатория AV-Comparatives, базирана в Австрия, публикува ежегодния си доклад за най-добрите потребителски антивируси в света през 2016 г.

На първо място по качество, надеждност и популярност се нарежда антивирусният софтуер Avira. Втората позиция е за Bitdefender, който се изкачва толкова бързо нагоре, че AV-Comparatives е трябвало да създаде нова категория в рейтинга за изключителен продукт.

Трети в класацията е антивирусът на Лаборатория Касперски, който също като Avira бележи изключителен прогрес. И трите решения демонстрират висока производителност в комплексната борба не само със злонамерения софтуер, но и с различни проявления на атаките срещу потребителски устройства, вкл. разпространение на спам.

Антивирусният софтуер Avira оглавява класацията на AV-Comparatives за 2016 г.

Антивирусният софтуер Avira оглавява класацията на AV-Comparatives за 2016 г.

Според специалистите от AV-Comparatives, всеки от трите водещи антивируса може да обезпечи максимално надеждна защита на настолните компютри и ноутбуци от пробив, заразяване или кражба на персонални данни.

В рейтинга на AV-Comparatives влизат още антивирусни решения като ThreatTrack, Tencent, Eset, F-Secure, Avast, AVG и др. Едва в края на класацията от общо 19 продукта са поставени решенията на McAfee (16-то място), TrendMicro (17), Sophos (18) и Microsoft (19).

Всички антивируси са тествани в няколко аспекта, вкл. откриване на злонамерения софтуер, минимално количество лъжливи сработвания, качество на премахване на малуера от заразения РС, обща производителност, защита в реално време от инфектирани имейли и сайтове.

Коментари по темата: „Обявиха най-добрите потребителски антивируси”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Новината е, че от известно време и комбинацията антивирус – фиреуол не спасява.

 2. Anonymous

  Антивирусите не спасяват поне от 10 години.

 3. Kur

  Няма такова нещо като добра антивирусна, много сте тъпи!

 4. Anonymous

  Заглавието е подвеждащо – днес вече няма добри антивирусни програми, защото заплахите, от които би трябвало да пазят, всъщност несравнимо ги превъзхождат.

Коментар