Джаджа показва къде са дребните ни неща

TrackR се закача на връзката за ключове и ни помага да открием нещата, които търсим

Малко устройство с големината на двулевка, почти толкова дебело и тройно по-леко, може да помогне на всички, които често си търсят ключовете, телефона, класьорчето с документите и други дребни неща, без които обичайно не излизаме от къщи.

TrackR е малко устройство с Bluetooth свързаност, към което има разработено смартфон приложение, и бе показано на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2017). Във вид на ключодържател, то се закача на връзката ключове. Когато човек търси връзката при излизане от дома или офиса си, той може да „повика“ ключовете си през смартфона.

TrackR използва Bluetooth свързаност и работи в тандем със смартфон приложение

Устройството издава звуков и светлинен сигнал. Ако ли пък ключовете са под ръка, но смартфонът „се е дянал някъде“, вместо да си звъни от нечий чужд телефон, човек може да активира връзката чрез TrackR, който виси на ключовете му – смартфонът ще се обади сам, дори и да е оставен в тих режим. Е, ако и двете са изчезнали от поглед…. но и тогава има решение.

TrackR Atlas се включва в контакта и поддържа връзка с всички TrackR

Същото устройство може да се използва и за намиране на домашния любимец. TrackR може да се закачи на каишката на кучето и по време на разходка то ще е лесно за намиране, което е нелоша функция в тъмните зимни вечери – поне ако кучето е в обхвата на Bluetooth дистанцията, тоест в радиус докъм 30 метра.

TrackR има и по-голям брат – TrackR Atlas. Той се включва в контакта на къщата и поддържа връзка с всички устройства, които имат прикачен TrackR. На своя смартфон, чрез специализираното приложение, човек може да види „карта“ на това кое устройство къде се намира из дома му.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар