Kado – най-тънкото зарядно устройство за смартфони

Зарядното за смартфони Kado има претенцията да е най-тънкото и най-компактно устройство за тази цел, правено досега. Изработено е от израелската компания Kado и е с дебелината на три кредитни карти.

„Големият“ вариант на зарядното е правоъгълен, от две свързващи се части, които заедно имат площ и размер малко над тези на банкова карта, а малката версия е наполовина по размер.

Kado Wallet е с размер 48×90 мм, дебелина 5 мм и тежи около 90 грама. Предназначен е за бързо зареждане на 2.1A и може да бъде побран в джоб, портфей, външен джоб на лаптоп-чанта.

Пиновете му се сгъват настрани чрез въртящ механизъм и засега са плоски, тоест предназначени за американския стандарт електрозахранване – което всъщност е и ключът към тънката, плоска форма. Израелците казват, че сега готвят и версия с кръгли пинове, подходяща за европейските електропреносни системи.

KaIdo пък е наполовина по-малък – 48×40 мм, също 5 мм дебел и тежи 21 грама. Пиновете му се сгъват по подобен начин, а зареждането става чрез USB конектор. Погледнат отстрани, той прилича на черта, което е донесло и вдъхновението за неговото име – буквата „I” символизира компактността на устройството.

Ултратънкото зарядно устройство Kado дебютира на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2017). Компанията е създала и Kado Sleeve вариант за лаптопи. Сроковете за пускане на пазара и цената на тези уникални джаджи все още не са обявени.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар