Apple се свлече в рейтинг за лаптопи

Новите лаптопи MacBook Pro костваха на Apple първото място в авторитетен рейтинг

Laptop Mag публикува поредния си рейтинг на производителите на лаптопи, в който прави впечатление отстъплението на Apple. Американският бранд слиза от първо на пето-шесто място, като споделя тази позиция заедно с Acer.

В последните четири години Apple неизменно заемаше първа позиция в класацията на най-добрите лаптопи. Но според експертите на Laptop Mag, новите модели MacBook Pro не са достатъчно добри, в резултат на което брандът се свлича на шеста позиция.

Apple отстъпва с пет позиции в рейтинга на LaptopMag за 2017 г.

Laptop Mag изследва десетте най-големи марки на пазара за мобилни компютри, като им поставя  оценки в шест категории – отзиви, дизайн, техническа поддръжка, иновации, достъпност и асортимент, гаранция.

Apple, в частност, набира най-много точки в категориите дизайн, техническа поддръжка и гаранционно обслужване. Но високите цени, липсата на достатъчно портове в новите MacBook Pro и най-важното – многото негативни отзиви отреждат шесто място на Apple.

Начело в класацията е брандът Lenovo, който се изкачва с три позиции. Втори е Asus, бележейки прогрес с една позиция, а трети – Dell, който слиза с едно място надолу.

Lenovo е класиран на първо място при водещите брандове за лаптопи

HP и Acer заемат следващите две места, като бележат прогрес съответно с 2 и 3 позиции. Apple споделя пето и шесто място с Acer, следван от MSI (добавена в рейтинга през 2015 г.), Razer (за първи път в рейтинга), Samsung и Microsoft (фигурира от 2016 г.).

Коментари по темата: „Apple се свлече в рейтинг за лаптопи”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Така си е, дизайнът е много шик, но само с това не става.

    Oсвен че човек на може да пъхне USB, HDMI и SD карта, и човек трябва да накачули – а и да носи със себе си! – една торба адаптери и кабели (цената им може лесно да отиде до допълнителни 100-200 USD, в зависимост от ситуацията), тия “гении” взели че махнали и цифровия изход / S/PDIF от аудио интерфейса. Поне като нямаше IN, човек можеше да ползва OUT, но сега вече всичко е out. Каква е ползата от 1-2 милиметра по тънък корпус, като заедно с лъскавия дизайн трябва да мъкнеш един тон кабели и дрънкулки адаптери.
    Паметта е закована на най-много 16GB, не повече.
    А операционната им система (BSD с излъскан GU интерфейс), все още няма аудио миксер. Клавиатурата им няма DEL, но пък има хем Control, хем Command, освен Alt.
    А клавишът Enter не може да се ползва да въвеждаш (enter…) данни, а единствено и само да … преименуваш файлове (“без право на помилване”)! Направо да вземат да го променят от Enter на Rename и после да направят едно епохално представяне пред iТълпата на най-новата велика иновация с много ахкане и овации, и да вдигнат цената още повече.
    Естествено има и хубави неща, но като се добавят всякакви такива като горните към една надута цена от 2500-3500-, че и към 4000 USD, то …

    Жалко за хубавия дизайн, но пък целта на едрите собственици и изпълнителите им едва ли е нещо по-различно от това, да се вземат парите на клиентите, а най-вероятно и да бъдат клиентите неотклонно следени, както последните години вече изобщо не се и крие това. Така че нищо ново.

  2. ba4i kiko

    yolo

  3. :)

    Заглавието е излишно помпозно, предвид че тези сами си измислят рейтингите.

    Негативните ревюта бяха най-вече раздуване на мрънкането на 2ма задници, които все се представят за най-големите фенове, но винаги винаги мрънкат срещу Apple. Единствената им цел е click-bait заглавия и съдържание, никаква стойност.

    Четирима колеги сме с най-новите MBP, програмисти сме, работим с какъв ли не софтуер под macOS, Linux, Windows на тези ужасТни машини и сме повече от доволни. Имаме по един преходник USB-A към USB-C, от най-малките. За сметка на “портовете” тези машини изкарват по цял ден работа на батерия. Всъщност, преминаването към един единствен порт е най-доброто решение, което са вземали. Лаптопът е перфектният баланс между мобилност и изчислителна мощ. Как казват руснаците – нет аналоги в мире

Коментар