Платформата Docs.com прекратява работа

Услугата за споделяне и обработка на документи Docs.com поетапно излиза от строя

Microsoft обяви, че ще прекрати работата на платформата за споделяне на документи Docs.com, тъй като нейните възможности са налични в LinkedIn SlideShare и облачното хранилище OneDrive.

Създаването на нови акаунти в Docs.com вече не е възможно, но съществуващите потребители все още могат да разглеждат, редактират, публикуват, свалят и изтриват файлове.

На 19 юни Microsoft ще разреши функцията за миграция от Docs.com към OneDrive for Business за акаунти Work и School. Скоро компанията ще пусне и решение за автоматичен бекъп на всички файлове от Docs.com в OneDrive.

По-късно, на 1 август, Microsoft ще редуциара още от възможностите на платформата, като забрани функциите за публикуване и редактиране – потребителите ще могат само да разглеждат и свалят съдържание.

До 14 декември потребителите на Docs.com ще могат да правят автоматично резервно копие на документите си в OneDrive. След приключване на процеса, Docs.com ще премине в режим само на четене и всички линкове ще водят към OneDrive.

Пълното изключване на платформата ще стане на 15 декември т.г., а сайтът и съдържанието ще прекратят съществуването си на 15 май 2018 г. Microsoft позиционира SlideShare на придобитата LinkedIn като платформа за публикуване на Word, PowerPoint и PDF съдържание, предвид аудиторията от 70 млн. професионалисти.

Коментар