Прозрачни смартфони излизат тази година

Още през настоящата година на пазара ще се появят прозрачни смартфони. Прототип на подобно устройство показа по-рано тази седмица тайванската компания Polytron Technologies.

Практическа полза от прозрачните смартфони няма, но се очаква такива устройства да привлекат интерес заради необичайния си вид. Съвременното ниво на технологиите позволява без особени усилия концепцията да бъде реализирана, както се вижда от видеото на Polytron.

Показаният прототип все още е само набор от компоненти, но не и работещ смартфон. Ключов елемент в концепцията е екранът Switchable Glass, който използва течнокристални молекули за показване на изображенията. В изключено състояние стъклото става матово.

Вътре в корпуса се виждат карта памет, батерия, микрофон и други компоненти. Polytron обещава да пусне прозрачния смартфон на пазара до края на настоящата година.

по темата: „Прозрачни смартфони излизат тази година”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Пхахаха това е много смешно бе кой ще го купи

  2. Анонимен

    Пълна тъпотия е !

  3. А

    с една дума тъпо

  4. mhm

    Абе какъв телефон е това бе? Това даже не е и прототип, бахти тъпата новина. Сложил някъв тъпак 2 батерии, едно говорителче и сд и сим карта в парче плексиглас и айде телефон:))))) жалка история.

Коментар