Глобул се преименува официално в Теленор

„Ще предложим равнопоставеност между всички свои клиенти – както нови, така и настоящи”, заяви главният изпълнителен директор на Теленор България - Стайн-Ерик Велан

„Ще предложим равнопоставеност между всички наши клиенти – както нови, така и настоящи”, заяви главният изпълнителен директор на Теленор България – Стайн-Ерик Велан

Мобилният оператор Глобул вече се нарича Теленор, обявиха от компанията на пресконференция в София. Юридическото название на телекома също е променено на „Теленор България” ЕАД и отразява промяната в собствеността, след като Теленор Груп придоби Глобул за 717 милиона евро през август 2013 г.

Компанията ще оперира на българския пазар под търговската марка Теленор. Логото, цветовата схема и корпоративната идентичност на Теленор Груп ще бъдат включени в дизайна на всички продукти и услуги на Теленор България, на уебсайта на оператора и мобилния портал, както и във всички 250 магазина на компанията в страната, които ще бъдат обновени в близките месеци.

Промяната не налага клиентите на Теленор България да преподписват своите договори или да заменят своите SIM-карти, а мобилните им номера остават непроменени.

Семейството на Теленор Груп включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати, подчерта изпълнителният вицепрезидент на Теленор Груп – Хил-Мортен Йонсен по време на днешната пресконференция.

„Теленор ще бъде първият български мобилен оператор, който ще предложи равнопоставеност между всички свои клиенти – както нови, така и настоящи. Това означава, че всеки наш клиент ще има равен и безпрепятствен достъп до всички наши търговски предложения и промоции, както и до най-новите и търсени модели мобилни устройства, предлагани от Теленор, на еднаква цена и при равни условия”, заяви главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

Тази концепция е в основата на новите абонаментни планове на Теленор, представени по време на събитието – Теленор Резерв, които включват персонален резерв от минути за разговори и мегабайти за мобилен интернет, активирани автоматично след изчерпване на месечния пакет за потребление на абоната, без допълнително заплащане.

Същевременно, Теленор откри първия си изцяло обновен търговски обект в Бизнес парк София. От април тази година операторът изпълнява програма за обновяване и подобрение на мрежата си. Към края на септември около 40% от мрежата на е подменена и проектът се очаква да приключи по график през първата половина на 2015 г.

Теленор скоро ще предложи официално iPhone 6 и iPhone 6 plus на българския пазар на конкурентни цени. От компанията посочиха, че Теленор е изключителен представител на Apple за iPhone в България.

Коментари по темата: „Глобул се преименува официално в Теленор”

добавете коментар...

  1. Абонат засега

    Теленор трябва да знае, че в България не значи, че като си в трета възраст си глупав и необразован, и че можеш да бъде лъган Междуе тия хора над 50 годиншна възраст има много учители, инжинери, лекари ,военни , професори и други образовани хора.

  2. Абонат засега

    Поредните грабители дошли в България!Нагли и бекруполни.

  3. николай

    Не оочаквайте нищо добро от Теленор!!! Вече пратих над 4 писма в Норвегия за престъпления на техни служители но не ми отговориха сякаш отдела им Company responsibility не съществува!!!???

  4. Ели

    Ама че ново начало: Вместо на година да зареждам на 3 месеца и всеки път да ми вземат 2,50 от 10 лева за минути които не ползвам…

  5. теменушка

    Теленор мн гадно постъпихте че премахмахте опцията лесно проверяване на минутите мн мие гадно да звъня на оператор

  6. теменушка

    Теленор ако може даси добавите тази опция даси проверявам минутите без да набирам на оператор ммн е гадно

  7. глория

    има ли възможност за проверка на лимит за проведени разговори по план, възможност за плащане от дома. Начин на регистрация за потребител. Електронна ф-ра.

  8. Драгомир

    Теренор си зарязаха магазина в Котел. За разлика от другите два оператора, които си ги запазиха. Явно яко издишат…

  9. .

    Ти какво искаш от днеск за утре да сменят ибхвата в цялата страна ли?

  10. Anonymous

    WERNO

  11. Цвети

    Теленор е пълен леш,няма обхват никъде дори в панелния ни блок,отхвърля повикванията.След 17ч е абсурдно да се свържа с някого,обаждах се на оператор много пъти и нищо само лъжи и празни обещания.Пълна трагедия.

Коментар