Глобален анонс на Fujitsu в България

Японската корпорация Fujitsu Technology Solutions, наследник на Fujitsu-Siemens Computers, обяви вчера първия си глобален продукт, вкл. и в България. Новият сървър Primergy BX900 вдига летвата при виртуализацията и енергийната ефективност, заявиха мениджъри от офиса на компанията у нас.
Същевременно ИТ гигантът лансира новия си бранд, след промяната в собствеността на компанията (изкупуването на дела на Siemens в джоинт венчъра от Fujitsu).
Промяната означава развитие и ние вярваме, че това ще се превърне за нас в силно конкурентно предимство. Нашият екип я посреща с много оптимизъм, защото ставаме част от глобална ИТ компания и имаме възможност да предлагаме на клиентите и партньорите си цялостни инфраструктурни решения и услуги”, заяви Явор Халянов, регионален мениджър за България, Македония, Албания и Косово.
Въпреки икономическата криза, компанията продължава да оперира в България с непокътнат екип, фокусирана върху компютърните и сторидж системи.
Нашата цел е да предлагаме само висок клас продукти, решения и услуги”, каза Павлина Пеева, маркетинг и PR мениджър.
Новият сървър Primergy BX900 решава основния проблем в управлението на центровете за данни, а именно – как с минимални инвестиции да се постигне максимална гъвкавост на ИТ инфраструктурата, обясни Деян Евлогиев, консултант по технологични решения. Сървърът предоставя в точното време толкова изчислителната мощ, колкото е необходима, без да се разхищават хардуерни или човешки ресурси.
Primergy BX900 решава и проблемите, свързани със заеманата площ, консумацията на енергия, изискванията за охлаждане, ниската цена на придобиване, разходите по инсталация, окабеляване и поддръжка.
В архитектурата на сървъра са заложени ключови характеристики, на които Fujitsu особено набляга – динамичност в захранването и охлаждането, динамична виртуализация, динамична надеждност и динамична скалируемост. Заради всяка една от тях и заради формата 10U, компанията го нарича „динамичният куб”.
Хиляди лева разходи за електричество и охлаждане могат да се спестят с Primergy BX900, посочи Деян Евлогиев. От една страна, системата е с вградена Cool-safe охлаждаща технология, а от друга – захранванията имат над 90% ефикасност. Със софтуер за управление може да се наблюдава и управлява консумираната енергия.
Виртуализацията е присъща характеристика на Primergy BX900. Оборудван с до 144 ядра, 2.592 GB памет и с 6.400 Gbit/s пропускателна способност, сървърът е оптимизиран за всякакви виртуализационни сценарии. Системата е сертифицирана за всички по-известни на пазара хипервайзори, вкл. VMware, Microsoft Hyper-V и XEN.
Освен традиционната сървърна виртуализация, при Primergy BX900 всички входно-изходни компоненти могат да се виртуализират. В резултат на това, релокирането на ресурси няма никакво влияние върху LAN и WAN конфигурациите, а в същото време опростява управлението на клиентските входно-изходни устройства.
Надежността на Primergy BX900 е обезпечена чрез т.нар. „redundant” дизайн на всички критични компоненти като вентилатори, захранвания и блейдове за управление. Виртуалните машини са защитени от спиране с функциите за предварително откриване на повреда и анализ.
В сървъра могат да се имплементират ценово изгодни „high availability” решения като x10sure. С място за до 18 блейд сървъра в шаси, 8 комуникационни блейда, 6 захранвания и два мениджмънт блейда, Pimergy BX900 се явява сървърът с най-висока блейд плътност в 10U на пазара.
И ако все пак тази изчислителна мощ не е достатъчна, то могат да се обединят до 4 шасита и да се създаде сървърна ферма. Именно тази скалируемост и гъвкавост лежат в основите на защитеността на инвестициите, посочиха от Fujitsu.

Коментар