Paysafe България оглави софтуерна класация

„Софтуерните ни инженери имат възможност да разработват един от основните продукти на глобалната фирма – факт, който е относителна рядкост като професионална възможност в България”, сподели Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България

Класацията „Капитал 100” отреди на Paysafe България първо място сред най-големите софтуерни компании у нас за 2016 г. Данните са събрани от подадена от компаниите информация, публични източници, регулаторни органи и бази данни, уточниха от медията.

За Paysafe в глобален мащаб работят над 2200 души. Значителна част от екипа е в София, като продуктовите и софтуерните разработчици са около 150. Има и много други технологични експерти, които се грижат за поддръжката на инфраструктурата.

В по-оперативните области работят екипи за обслужване на клиенти и голям финансов екип. Основно се поддържат дигиталният портфейл, както и малки части от останалите две подразделения – обработка на плащания и paysafecard, предплатеният ваучер за онлайн плащания.

София вече е най-големият офис на Paysafe и ще продължи да бъде много важен развоен, технологичен и оперативен център. Плановете за растеж на софтуерния екип вече се реализират. Част от тях е платената стажантска програма на Paysafe България, както и новото разширение на офис пространството в сградата на Capital Fort.

„На седмо място сме сред 25-те най-популярни офиса в света за 2016 г., според класация на Office Snapshots, а софтуерните ни инженери имат възможност да разработват един от основните продукти на глобалната фирма – факт, който е относителна рядкост като професионална възможност в България”, сподели Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

2016-та е първата пълна финансова година на Paysafe България след придобиването на Skrill от Optimal Payments през август 2015 г. Компанията постига органичен растеж на бизнеса, в резултат на което е нает още персонал в София. През 2016 г. глобалната компания Paysafe за първи път достигна приходи от 1 млрд. долара и 300 млн. долара EBITDA, като това има отражение и върху финансовите резултати на Paysafe България.

Коментар