Хакатон на Paysafe България поощрява нови идеи

„Хакатонът е отражение на нашата корпоративна култура, насърчаваща новите идеи“, казва Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България

В търсене на нови идеи, които да бъдат приложени в разплащателните решения и мобилните транзакции, финтех компанията Paysafe България организира в края на месеца хакатон с награден фонд от 9500 евро за победителя и неговите подгласници на второ и трето място.

В надпреварата ще могат да се включат до 20 отбора, с до четирима души в екип, като ще се допускат и индивидуални участници. Състезанието ще се проведе на 31 март и 1 април в бизнес сграда Capital Fort, София.

Три основни предизвикателства са във фокуса на хакатона:

  • нови начини за извършване на транзакции през мобилни устройства;
  • облачни инфраструктура и инструменти;
  • разплащания в социални мрежи през приложения за комуникация, инструменти за сътрудничество или видеоигри.

Награда от 5 000 евро очаква победителя в надпреварата, а класиралите се на второ и трето място ще получат съответно 3 000 евро и 1 500 евро, уточниха от Paysafe България – водещ глобален доставчик на цялостни разплащателни решения, отличен като най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г.

Проектите на участниците в Paysafe Hackathon Sofia ще бъдат оценявани от доказани специалисти с опит в ИКТ индустрията, част от които са мениджъри на различни направления в Paysafe, а останалите са външни експерти.

За целите на хакатона и критериите, по които ще се подбират участниците и оценяват техните разработки, разказа Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Г-н Божилов, каква е целта на хакатона, какъв краен резултат преследвате с тази инициатива?

Непрестанно търсим нови идеи, които да бъдат приложени в разплащателните решения и мобилните транзакции, както и популяризиране на Paysafe като бранд и желано работно място за най-добрите разработчици в страната. Инициативи като хакатона със сигурност спомагат за по-добрата ни разпознаваемост като работодател.

Основната ни цел е да съберем талантливи софтуерни разработчици от региона и да ги вдъхновим да работят върху интересни и актуални задачи. В Paysafe считаме за наше призвание да сме сред най-иновативните лидери във финтех сектора и именно поради това хакатонът е отражение на нашата корпоративна култура, насърчаваща новите идеи.

По какви критерии ще бъдат избрани участниците в хакатона?

Нашите критерии са насочени към технологична неутралност, разнообразие и индивидуални качества.

Има ли предпочитана развойна платформа или друго изискване в процеса на разработката?

Ще предоставим ресурси в GIT, както и ментори на място. Разбира се, ще приемем всяко работещо решение, стига то да отговаря на заданието.

Какви са критериите, по които ще се оценяват проектите на участниците в хакатона?

Ще обърнем внимание на нивото на дизайна, но най-голям приоритет ще се отдава на съответствието на идеята със заданието, както и на завършеността на решението.

Какво ще стане с отличените разработки след награждаването, особено с тази на първо място? Ще бъдат ли поети и доразвити?

Да, естествено – ако попаднем на оригинална идея с голям потенциал, бихме могли да проявим интерес към допълнителна инвестиция.

Бихте ли привлекли авторите на най-добрите разработки в екипа на компанията?

Да, възможно е. Винаги сме готови да разговаряме с талантливи и мотивирани разработчици.

А какво ще стане с проектите, които не спечелят отличие – сред тях също може да има добри идеи? Ще получат ли и те някаква подкрепа?

Нашето жури е подбрано така, че да подкрепя участниците, но същевременно и да направи обективна и безпристрастна оценка. В този смисъл ще обърнем нужното внимание и на идеи, извън класираните на първите три места, стига да бъдат наистина добри.