VR приложението Spaces вече поддържа стрийминг

Facebook осигури преки излъчвания в приложението за виртуална реалност Spaces

Facebook добави възможност за предавания на живо в приложението за виртуална реалност Spaces. Бета вариант на новата функционалност се тестваше от април т.г., припомня The Verge.

С помощта на камера потребителите могат да показват свои двуизмерни персонажи и окръжаващата ги среда извън пределите на виртуалната реалност. Както и при обикновеното видео във Facebook Live, зрителите имат възможност да изразяват реакции и коментари, а стриймващият потребител ще ги вижда във въздуха.

Когато през април излезе тестова бета версия на виртуалната социална мрежа, потребителите с VR очила можеха да общуват едни с други чрез приложението Facebook Messenger. Сега Facebook разширява тази функционалност, като позволява общуване между хора без достъп до средства за виртуална реалност.

Spaces предлага редица възможности, които липсват във Facebook Live. Платформата беше създадена с идеята да срещне на едно място хора от различни градове и държави, които заедно да стриймват. Освен това стриймърите могат да боравят с коментарите така, сякаш са предмети.

Приложението е достъпно в момента само за притежателите на VR шлема Oculus Rift. За създаване на осезаемо присъствие, Spaces проследява движението на ръцете и езика на тялото, което означава, че в скоро време Spaces няма да заработи на по-достъпни устройства като Gear VR.

В бъдеще Spaces може да стане приложение с допълнена реалност – технология, която Facebook активно усвоява, но все още разработката е на ранен етап. Предстои хората да се научат да възприемат виртуалната реалност като неотменна част от социалната мрежа, а не като експеримент.

Коментар