Софтуер за здравословно хранене отличен на панаира

Управителят на „Орак инженеринг” Красимир Стоянов взе единия от трите златни медала  на компанията заедно със сина си, който го вдъхновил за създаването на софтуер за здравословно хранене

36 експоната на Международния технически панаир спечелиха златни медали. Девет приза грабнаха български изделия, а шампион е пловдивската компания „Орак инженеринг” с три медала на панаира.

„Моят син ме вдъхнови да създадем софтуерното решение „Здравословно училище”, което вече се използва в 850 учебни заведения”, каза управителят на „Орак инженеринг” – Красимир Стоянов. Решението представлява карта с електронни пари, които може да се харчат само за полезни храни, обясни той.

Една от сензациите на деловия форум стана мобилната технологична лаборатория  за дигитален мониторинг на електромотори, разработена от Елпром-Троян. Тя спечели и Голямата награда за експозиционен дизайн „Кристален тетраедър”, заради оригиналната и авангардна визия на щанда си.

Най-впечатляващи новости имаше в категории „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации” и „Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост”, където бяха присъдени по 10 златни медала.

Претендентите за  авторитетното пазарно отличие бяха оценявани по стандартите на Европейския съюз за иновативност и качество. Наградените експонати могат да се видят на панаира до 30 септември, наред с изделия на над 600 фирми от близо 40 държави.

14 награди отидоха при научни институти и университети от Русия, които показаха върхови технологии. „Скоро ще организираме представяне на български фирми в Москва, за да се покажат наши продукти, които не отстъпват на световните постижения”, заяви бизнесменът Георги Гергов.

Коментар