Смарт-гривна следи захарта на диабетици

Гривна за следене на кръвната захар на диабетици разработиха група технологични компании. Гривната се свързва чрез Bluetooth с умен предавател за „постоянен глюкозен мониторинг“ (ПГМ).

Носимото устройство следи и показва нивата на кръвна захар, активностите, съня, сърдечния ритъм. Тя може да сигнализира при спад на нивата на кръвната захар. Управлява се чрез смартфон и и има LTE-M/Cat-M1 връзка към „облака“, за да не зависи от смартфони за получаване на мрежово покритие.

Тази гривна дава нови надежда за по-спокоен живот за хората с диабет, надяват се високотехнологичните компании. Сред тях са Altair Semiconductor – разработчик на LTE чипсети, Ericsson, Sony Mobile, както и производителят на сензорни системи Senseonics.

Засега гривната е само прототип и „доказателство за концепцията“. Водещият технологичен партньор в съвместния проект Altair е вградил в гривната чипсет ALT1210, който се отличава с изключително ниска консумация на енергия и миниатюрен размер – фактори, които са от решаващо значение за носимите устройства.

При наличието на „облачна“ система за здравеопазване такава гривна може не само да следи жизнените показатели на потребителя и неговата кръвна захар, но и да изпраща данните на пациента до неговия личен лекар, когато е необходимо коригиране на дозировката на лекарствата.

Коментари по темата: „Смарт-гривна следи захарта на диабетици”

добавете коментар...

 1. РОСТИСЛАВ

  Имате ли полза от гривната,и поддържа ли нивото без лекарствата.

 2. РОСТИСЛАВ

  Диабетик съм тип 2,на инсулин ново микс и хапчета Неоформин,желая швейцарска гривна която да имам полза за Диабета,която да поддържа нивото на захарния диабет.

 3. Даниела

  Гривната подходяща ли е за диабет тип 2. Диабетичка съм от 8 г. на инсулин- ново микс 30.?

 4. 0887 70 54 74 Даниела Тодорова

  Гривната подходяща ли е за диабет тип 2. Диабетичка съм от 8 г. на инсулин- ново микс 30.?

 5. Ерхан

  Искам да знам как мога да си я поръчам и колко струва. Диабетик тип1 съм…

 6. Румен

  Къде мога да поръчам тази гривна и колко струва

 7. Urish

  Искам да си поричаме гривна

 8. Анелия

  Аз съм диабетик исолино зависима тип 1 искам да попитам колко струва смарт гривната за следене на кръвната захар

Коментар