Лектори от 10 държави идват за ETC 2018 в София

Конференцията „Evolution of Technical Communication“ привлича стотици специалисти и водещи лектори

Лектори от над 10 държави ще участват на деветото издание на „Evolution of Technical Communication“ – единствената конференция за техническа комуникация в Югоизточна Европа, съобщиха организаторите на събитието.

Сред имената на лекторите се откроява това на Анди Макдоналд – експерт с 30-годишен опит в сферата на техническата документация. Той е и съосновател на Information 4.0 Consortium – организация, която дефинира нови информационни концепции, структури, модели и процеси, свързани с Индустрия 4.0, изкуствения интелект и добавена реалност. Именно той ще открие конференцията през тази година.

„Радвам се да бъда част от тази уникална за Югоизточна Европа конференция. Ще говоря за това как според мен технологиите, свързани с изкуствения интелект, оказват влияние на документацията, нейното създаване и употребата ѝ. Чатботовете, машинното обучение, контекстуалността и изкуственият интелект ще променят значително потребителския опит“, сподели Анди Макдоналд.

Сред другите теми на паралелните сесии през първия конферентен ден са още: „Insert Guide to Continue: Creating Video Game Strategy Guides“, „Intelligent Information for Smart Users“, „A Writer’s Guide to Conversational Interfaces“.

Вторият конферентен ден ще продължи с практически семинари като „Design of Conversations“, „Visualization Primer – using D3js to Create Stunning Graphics“, „Content Analysis and Metrics Ex Machina“ и др.

Регистрацията за конференцията вече е отворена на страницата на „Evolution of Technical Communication“. Конференцията се организира от tekom, най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа, и ще се проведе на 31 май и 1 юни в х-л Новотел София.

През 2017 г. осмото издание на „Evolution of Technical Communication“ бе посетено от над 120 участници от държави като Австрия, България, Германия, Израел, Индия, Ирландия, Полша, САЩ, Унгария, Франция, Чехия и Швейцария.

Коментар