Конкуренцията при 8K телевизорите се изостря

Един от първите участници на пазара за 8K телевизори е японската компания Sharp

Конкуренцията на пазара за телевизори с поддръжка на 8K резолюция ще се изостри през втората половина на годината, когато се очаква в играта да се включи Samsung Electronics, съобщи DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Samsung ще атакува пазара с 65-инчови 8K телевизори през третото тримесечие. Компанията подготвя тънки QLED модели за изложението IFA 2018, което ще се състои от 31 август до 5 септември в Берлин.

Новите телевизори на Samsung идват с технологии за изкуствен интелект, които повишават качеството на видеото с ниска резолюция, приближавайки го до 8K.

Един от първите участници на пазара за 8K телевизори е японската компания Sharp, която твърди, че през настоящата година тези модели се продават по-добре от очакваното.

Sharp е преизпълнила плана си, благодарение на силната поддръжка от страна на своя мажоритарен собственик Foxconn, който й помага да продава телевизори в Китай и същевременно осигурява производствени мощности за големи панели.

Китайските производители на телевизори Hisence, Skyworth и Konka също разработват 8K и се очаква скоро да ги пуснат на пазара. Hisense, в частност, използва 75-инчови 8K панели, произведени от BOE Technology.

Коментари по темата: „Конкуренцията при 8K телевизорите се изостря”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Маркетингът отдавна е загубил връзка с реалността – ако ще са цици, трябва да ги возиш в бригадирска количка, ако ще е телевизор, трябва да му броиш пикселите с микроскоп. 4k от оптико-физиологична гледна точка е пълна безсмислица, какво остава за 8к? Това телевизори за орли ли трябва да са?

  2. Saevar

    абе то няма още достатъчно матерял за 4К що останало за 8К, имам 4К-тв от година и половина, смея да заявя че рядко гледам 4К поради простата причина че няма …, има в някои торенти и youtube, и Netflix имат но е около 15% от техния матерял а то не всичко може да допадне на всеки и избора драстично спада

Коментар