Започна гласуването за „Сайт на годината”

Журито и публиката ще дадат своя глас, за да отличат сайтовете на годината

Интернет потребителите у нас вече могат да гласуват в единствения конкурс за български уеб проекти – „Сайт на годината”, организан от „Фондация за активно развитие на уеб” с цел да покаже най-добрите български сайтове.

Кандидатстването в конкурса продължи до 10 септември и всеки участник можеше да се регистрира в до две от общо десет категории. Сега журито и публиката ще дадат своя глас, за да отличат сайтовете на годината.

Гласуването ще продължи до 30 септември, като всеки може да избере свой фаворит на сайта на инициативата – BGWeb. Победителите на публиката ще получат грамота, а на журито – грамота и специална статуетка.

Ще се включи и жури, което с присъствено гласуване ще определи до три проекта, личности, инициативи, с принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло. Възможно е да се номинират и участници, достигнали международно признание и развитие. След обсъждане на всички кандидатури ще се изберат до 3 носителя на специалната награда на „Сайт на годината”.

Категориите на конкурса са 10 – девет са за сайтове, една е за мобилни приложения. Най-голям интерес предизвикаха категориите „Фирмен сайт”, „Сайт за услуги” и „Продуктов сайт”.

„Радвам се, че успяхме да привлечем повече от 150 кандидатури, както и да мотивираме 52 доказани специалисти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг да станат членове на журито ни. Пред тях стои трудната задача да отличат най-добрите проекти”, сподели Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб”.

Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 4 октомври. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината” за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

„Освен на победителите в обявените категории, ще дадем и специални награди на до три проекта, личности, инициативи, които имат видим и важен принос върху развитието на уеб в България в последната година или като цяло”, каза Любомир Русанов от „Фондация за активно развитие на уеб”.

Коментар