SCISHION V88 Plus – достъпен TV Box за телевизор и LCD монитор

SCISHION V88 Plus може да преобрази домашния телевизор, свързвайки го към интернет

Ако искате да превърнете домашния си телевизор или LCD монитор в смарт платформа за развлечение, с достъп до необятното съдържание в интернет, няма по-лесно решение от т.нар. ТВ приставки (TB Box). По същество това са мини-компютри най-често с Android, които се свързват, от една страна, към интернет, и от друга – към HDMI порта на телевизора или монитора.

Цените на тези полезни устройства, особено за телевизорите без вградени възможности за достъп до мрежата, са по джоба на всеки потребител. SCISHION V88 Plus, например, се предлага за €24,98 до края на ноември в глобалния онлайн магазин Cafago с купон за отстъпка L4615V1, който ще ви спести 10 долара (обявената цена без купон е €34,99). Срещу това получавате мултимедиен център за забавления с игри, филми, видео, музика, приложения, сърфиране в интернет и т.н.

SCISHION V88 Plus се доставя в комплект с пулт за дистанционно управление

ТВ приставката се свързва към интернет по два начина – безжично през Wi-Fi или жично към някой от LAN портовете на домашния рутер, като за целта устройството разполага със стандартен порт RJ45, а поддържаната Ethernet скорост е 10/100Mbps. Връзката към телевизора или монитора пък е през HDMI интерфейс (в комплекта на приставката е включен необходимият HDMI кабел).

SCISHION V88 Plus е мощно устройство с 4-ядрен процесор Rockchip RK3229, допълнен от 2GB оперативна памет и 16G флаш-базиран сторидж, с възможност за разширение с microSD карти с капацитет до 32GB. Приставката може да възпроизвежда 4K видео (4096х2160) с H.265, H.264 и VP9 декодиране, като освен това поддържа модерни технологии като HDR 10 и HD 2.0a. За качеството на графиката отговаря Mali-450MP2 GPU.

SCISHION V88 Plus поддържа видео възпроизвеждане с резолюция до 4К

ТВ приставката работи под управление на съвременна операционна система Android 8.1, която освен, че е бърза и стабилна, предлага редица подобрения и оптимизации за по-пълноценно потребителско изживяване. H.265 декодирането пък намалява с 50% консумацията на честотна лента, в сравнение с H.264, и поддържа 4Kx2K видео възпроизвеждане, което е най-голямата резолюция за домашно кино.

SCISHION V88 Plus е лесно за управление устройство – чрез включения в комплекта пулт за дистанционно управление, както и с помощта на стандартни мишка и клавиатура, които могат да се свържат към приставката. За целта са предвидени цели 4 порта USB – нещо рядко срещано при подобни устройства. Наличен е също аудио изход, а захранването на приставката става с адаптер, включен в комплекта.

SCISHION V88 Plus пренася и съдържанието от смартфона на големия ТВ екран

Сред останалите интересни характеристики на ТВ приставката са поддръжката на 3D видео, както и на DLNA функция за предаване на съдържанието от смартфона – видео, игри, музика – на големия екран на телевизора. Устройството има компактни размери 11,7×11,7×2,8 см и тежи около 138 грама – така че е лесно за пренасяне и заема малко място на плота до телевизора.

SCISHION V88 Plus се предлага в момента на цена от €24,98 в онлайн магазина Cafago, която е валидна до края на ноември с купон за отстъпка L4615V1. В комплекта на устройството влизат самата Android ТВ приставка, захранващ адаптер, пулт за дистанционно управление, HDMI кабел и ръководство за потребителя.

Коментари по темата: „SCISHION V88 Plus – достъпен TV Box за телевизор и LCD монитор”

добавете коментар...

  1. :)

    Не струва, много цепи като се гледат клипове

  2. :)

    В Алито е за 26$ стандартна цена…. голяма остъпка .. няма що

Коментар