A95X Android TV Box – с 8К декодиране и RGB светлини

A95X е атрактивна ТВ приставка с променящи се RGB светлини

Приспособленията за телевизори, известни като TV Box устройства, предлагат много възможности за цената си. На практика това са миниатюрни компютри, които пренасят света на интернет на големия ТВ екран – за гледане на онлайн филми, музика, за игри и любими Android приложения.

Тези устройства се подобряват непрекъснато с все по-мощни процесори и графика, нови версии на Android с разширена функционалност, повече оперативна и постоянна памет. И ако това не е достатъчно за по-взискателните потребители, какво ще кажете за RGB светлини? С подобна екстра може да се похвали моделът A95X F3 AIR Smart TV Box – устройство с отлични технически параметри и дизайн на цена от 48,44 евро в глобалния онлайн магазин Tomtop.

A95X е компактно е леко устройство, което се вмества безпроблемно около телевизора

ТВ приставката може да преобрази класическия телевизор, като го превърне в мултимедиен център. Компютърчето се свързва, от една страна, към интернет – безжично посредством Wi-Fi или със стандартен мрежов кабел, какъвто е включен в комплекта, и от друга – към HDMI порта на телевизора. Така получаваме телевизор с разширена функционалност и необятни възможности за забавления.

A95X е един от най-модерните TB Box модели на пазара. Устройството работи под управление на операционна система Android 9.0 с доказана производителност и стабилност, с разнообразни функции и оптимизации. Хардуерната платформа също е на високо ниво – 64-битов чип Amlogic S905X3 с четири ядра Cortex A55 CPU и графичен блок Mali G-31 GPU.

Освен RGB светлини A95X има и цифров екран за часа и работните състояния

Неслучайно производителят на устройството изтъква поддръжката на HDR10 и 8K 24fps декодиране, с което обикновените TV Box не могат да се похвалят. Моделът може да осигури истинска 8K резолюция 7680х4320, която предлага 16 пъти по-висока детайлност от 1080P.

Мощният процесор на A95X TV Box е допълнен от 4GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, което означава, че ще имате достатъчно голям ресурс за бърза обработка и за съхранение на съдържанието от интернет. Ако това ви се струва малко, може да добавите още сторидж чрез TF карти памет с капацитет до 64GB, за които е предвиден слот на устройството.

A95X разполага с разнообразни портове за свързване и разширяване на функционалността

Моделът разполага с бърз двубандов Wi-Fi модул 802.11 a/b/g/n/ac, т.е. може да работи в двата честотни диапазона – 2,4GHz и 5GHz. Поддържа също безжични Bluetooth 4.2 комуникации за свързване с различни устройства. А съвместимостта с технологии като DLNA, Miracast и Airplay позволява споделяне на снимки, музика, видео и игри от мобилни Android/iOS устройства на големия ТВ екран.

Стигаме и до атракцията – RGB светлините отгоре на устройството. Те се променят динамично в различни цветови нюанси в зависимост от работните състояния на ТВ приставката. Нещо повече, моделът разполага и с цифров екран отпред, който показва часа и статус индикатори – това също е рядко срещана характеристика при останалите TV Box устройства.

A95X може да се свърже към интернет безжично през Wi-Fi или с кабел през LAN порта (вляво)

ТВ приставката се доставя в комплект с дистанционно управление. То е достатъчно за управление на работата на устройството, но за още по-голямо удобство можете да присъедините мишка и дори клавиатура към ТВ приставката – за целта са предвидени два USB порта, като Bluetooth също е опция.

По отношение на портовете, налични са още оптичен аудио изход, както и A/V изход, които могат да са от полза при някои сценарии на използване на ТВ Box устройството. Вече споменахме наличието на HDMI 2.1, слот за карти памет, двата USB порта и LAN порт 10/100Mbps.

Комплектът на A95X включва всичко необходимо за пълноценно използване на приставката

Това е малко, компактно устройство, което се вмества безпроблемно около телевизора – има размери 10,4х10,4х2,5 см и тежи само 123 грама. Комплектът включва самия TV Box, захранващ адаптер, дистанционно управление, HDMI кабел и ръководство за потребителя.

Можете да купите тази атрактивна TB приставка тук: A95X F3 AIR Android Smart TV Box – на цена от 48,44 евро и безплатна доставка от склад в Германия.

Коментар