CES 2019: Гъвкава батерия обещава революция в IoT

Гъвкавата батерия J.Flex има потенциал да преобрази носимата и друга електроника (източник: Jenax)

Корейска компания ще покаже на CES 2019 в Лас Вегас напълно функционална гъвкава батерия, която може да доведе до революция в носимата електроника и интернет на нещата (IoT).

Гъвкавата батерия на Jenax е направена от литиево-йонни елементи, което означава, че производството й ще бъде напълно достъпно като цена и технологии. Според разработчика, това е първата в света гъвкава акумулаторна батерия.

Информации за подобни продукти има достатъчно много – научни екипи и компании отдавна работят по създаване на гъвкави батерии, но до този момент повечето разработки са на етап прототип, а гъвкавостта им е компромисна.

Южнокорейската компания Jenax ще покаже на CES 2019 „революционна”, по думите й, гъвкава акумулаторна батерия. Разработката се нарича J.Flex и има потенциал да предизвика истинска революция на пазара за електроника и в частност – в сегмента на „интернет на нещата” (IoT).

Jenax ще представи своя продукт на 9 януари в Лас Вегас и вероятно тогава компанията ще разкрие плановете си комерсиална реализация на J.Flex. Видео, публикувано от разработчика, показва различни сценарии за използване на гъвкавата батерия.

Коментар