Обявиха програмата и лекторите на ETC 2019

През юни в София ще се състои юбилейното десето издание на конференцията ETC (източник: Acta Verba)

Вече са известни имената на лекторите, както и темите на сесиите и практическите семинари за десетото юбилейно издание на конференцията „Evolution of Technical Communication“ (ETC). Сред тях се открояват имената на Леа Гурен, която откри конференцията през 2017 г., както и на Александра Уайт от Google.

Елис Прат, експерт с 30-годишен опит в техническата комуникация, който е и сред 25-те най-влиятелни хора в сферата, ще открие събитието. Той ще представи визията си за това какви умения ще са необходими на техническите комуникатори в бъдеще – „What Skills Will Technical Communicators Need for the Upcoming Years“.

„Ще се радвам да споделя своите идеи и опит в София. Целта на всички конференции е да учим от другите – както от лекторите, така и от гостите. Ще ми е интересно да науча повече за професионалната общност в Централна и Източна Европа. Очаквам с нетърпение Evolution of Technical Communication“, каза Прат.

Традицията на конференцията ще бъде спазена и през тази година, като първият ден е посветен на паралелни сесии, а вторият – на практически семинари. Сред темите на първия ден са: „How to Assemble a Quality Writing Portfolio“, „An Introduction to SEO for Technical Communicators“ и „How Social Media Helps Making Customers Happy“. Вторият конферентен ден ще продължи с теми като „Presentation Hacks: Speak Like a Pro“, „When to Create Video Documentation“ и „Infographics Workshop“.

Отворена е и ранната регистрация за ETC 2018 с отстъпки в цената на билетите. Конференцията се организира от tekom (професионална организация на техническите комуникатори) и ще се проведе на 4 и 5 юни в Бест Уестърн Плюс Хотел Експо София.