Chromebook влиза в бизнес-класа на лаптопите

С новите си хромбуци Acer „нахлува“ дръзко в сферата на бизнес-лаптопите (източник: Next@Acer)

След пробива в сектора на образованието хромбук компютрите (Cromebooks) навлизат уверено и в бизнеса. Това бе ясно подчертано на глобалната конференция Next&Acer, която се състоя вчера в Ню Йорк – доказват го цифрите на пазара и новите продукти на тайванския производител, който е водещ доставчик на хромбуци.

С две нови висококачествени линии Chromebook – моделите 715 и 714, Acer решително настъпва в бизнес сегмента. Моделите са проектирани да помагат на служителите да работят в облака по-сигурно и ефективно. И двата нови хромбука имат здраво алуминиево шаси, интегриран четец за пръстови отпечатъци и издръжлива батерия за продължителна работа.

С тези хромбуци Acer „нахлува“ дръзко в сферата на бизнес-лаптопите. Моделите са направени с мисъл за човека, който е често на път, държи повечето си данни и приложения в „облака“, споделя съдържание с колеги и се нуждае от високо ниво на сигурност.

Хромбукът изглежда приятно сребрист, с лек „намек“ за фина текстура (източник: Next@Acer)

„Добавянето на първокласно шаси и вграден четец на пръстови отпечатъци в най-новия Acer Chromebook подобрява сигурността и надеждността на тези устройства“, заявиха от Acer. Новите хромбуци са проектирани да изпълняват всичко, което се очаква от едни надеждни, мощни персонални компютри за работещия човек – те помагат за защитата на данните, работят сериозно и изглеждат чудесно.

Отлична защита

Новите Chromebook 715 и Chromebook 714 разчитат на издръжливо, изцяло алуминиево, удароустойчиво шаси, което изглежда чудесно и на рецепцията, и в самолета, и при посещение при клиенти. Хромбукът изглежда приятно сребрист, с лек „намек“ за фина текстура.

Подсилената конструкция осигурява защита от „военен клас“. Благодарение на това лаптопът издържа падане от височина 120 см и може да устои на до 60 кг натиск. Шасито от анодизиран алуминий е направено да понася добре ежедневното износване, да издържа натискане и огъване, да предотвратява изкривявания, както и да не поддава на корозия – и в крайна сметка да поддържа вида, който говори за висок клас.

Тъчпадът със стъкло Corning Gorilla позволява плавна навигация измежду активните приложения, уебсайтове и проекти. Освен това тъчпадът е устойчив на надраскване и влага.

Подсилената конструкция на Chromebook 71осигурява защита от „военен клас“ (източник: Next@Acer)

За защита на достъпа и данните Acer Chromebook 715 и Acer Chromebook 714 имат вграден четец за пръстови отпечатъци, удобно разположен до клавиатурата. Той не е голяма „плочка“, на която човек да постави пръста си, а по-скоро фина ивица, по която да прокара пръста си.

Идеален за работа в споделена среда, четецът дава на служителите бърз и сигурен начин за отключване на устройството и споделяне с колеги.

Сертифициран като „Citrix Ready“, Chromebook e напълно съвместим с решенията на Citrix, които подобряват бизнес мобилността, работата в мрежа и боравенето с облачни платформи.

Цифрова клавиатура

Новият Chromebook 715 на Acer е първият на пазара, който включва цифрова клавиатура. Големият дисплей предлага достатъчно място за клавиатурата, която често е потребна на работещите в сферата на търговията, финансите и услугите, науката, технологиите, инженерството и математиката.

Освен това Chromebook 715 на Acer има приятна подсветка на клавиатурата, така че човек лесно може да работи и при ниски условия на осветеност (тази функция липсва при 714).

Новият Chromebook 715 на Acer е първият на пазара, който включва цифрова клавиатура (източник: Next@Acer)

Качествен екран с тънка рамка

15,6-инчовият IPS дисплей позволява работа с множество приложения и раздели в динамична Full HD 1920×1080 резолюция. Chromebook 715 на Acer се предлага със сензорни и стандартни дисплеи.

Забележителни са компактния дизайн на Acer Chromebook 714 и „всепоглъщащият“ 14-инчов Full HD дисплей. Тънките странични рамки са с размер само 6,18 мм, намалявайки цялостния отпечатък и запазвайки фокуса върху ясните и ярки визуални въздействия.

Ъгълът на визия е отличен, а отблясъци няма, което щади очите.

Целодневен живот на батерията

Новияте Chromebook 715 и Acer Chromebook 714 разчитат на идръжливи батерии, гарантиращи до 12 часа работа. Те могат да се използват за пълноценен работен ден по време на път или в среда, свързана с посещения при клиенти и партньори.

За постигане на добра производителност и двата модела могат да бъдат захранвани от редица процесори, включително Intel Core i5 от 8-мо поколения и Core i3, както и опциите Intel Celeron и Intel Pentium Gold.

Свързаност винаги и навсякъде

Новите Chromebook компютри на Acer имат USB 3.1 Type-C порт от всяка страна, така че могат да бъдат свързани към различни устройства и да се зареждат по най-удобния начин. Портовете могат да се използват за бърз трансфер на данни, свързване към външен дисплей и за зареждане на други устройства.

И двата нови модела идват с USB 3.0 порт и четец за microSD карти. Гарантиран е бърз и надежден двубандов безжичен трансфер чрез Wireless-AC 802.11ac/a/b/g/n 2×2, докато Bluetooth 4.2 осигурява удобна връзка с периферните устройства.

Допълнителната докинг станция Acer USB-Type-C може да бъде свързана чрез единичен кабел към Chromebook 715 или 714, което лесно превръща лаптопа в мощна работна станция – с възможност за свързване с външни дисплеи, принтери и др. Това удобно и компактно докинг устройство осигурява високоскоростен пренос на видео, аудио и данни.

Скорост, лекота и сигурност с Chrome OS

Новите Chromebook от Acer работят добре с решението на Google за бизнес-ориентирана операционна среда – Chrome Enterprise, което помага на компаниите да управляват устройствата в голям мащаб. Като решение за бизнес среди, в които служителите споделят устройства и са мобилни – например в здравеопазването и търговията на дребно, Chrome Enterprise помага за гарантиране на сигурността и продуктивността.

Уеб-базираното управление прави новите Chromebook лаптопи лесни за внедряване и управление (източник: Next@Acer)

ИТ администраторите могат лесно да контролират актуализациите, да конфигурират приложения, да използват разширения и да прилагат специализирани политики. Уеб-базираното управление прави новите Chromebook лаптопи лесни за внедряване и управление, увеличавайки времето за непрекъсната работа и намалявайки общата им цена на притежание.

Потребителите имат достъп до най-новите приложения на Chrome и милиони приложения за Android за производителност, свързаност, услуги и др.

Подобно на боравенето със смартфон с Android, новите нотубуци Chromebook са лесни за използвне и интегрират достъпа до Gmail, Google документи, приложения, разширения, букмарки и др. С Chrome OS на Google всеки може да разчита на автоматични актуализации и няколко нива на сигурност, предпазващи от постоянно променящите се онлайн заплахи.

Наличности и предлагане

Chromebook 715 и 714 от Acer ще се предлагат с 8GB или 16GB DDR4 SDRAM и 32GB, 64GB или 128GB на eMMC памет. Очаква се за региона на EMEA моделите да „пристигнат“ през юни.

Коментари по темата: „Chromebook влиза в бизнес-класа на лаптопите”

добавете коментар...

  1. Станислав

    По скоро бих взел мак 😀

Коментар