Софтуер блокира рекламите по радиото

Блокирането на рекламите по радиото ще бъде облекчение за мнозина, смята създателят на AdBlock Radio (снимка: CCO Public Domain)

Програмист създаде иновативно приложение AdBlock Radio, което – както подсказва името му – блокира рекламите по време на радиопредавания и в подкасти.

Според разработчика, „рекламите нечестно съблазняват хората, открадват времето им и обещават по-висок социален статус. Блокирането на реклами ще бъде облекчение за мнозина”. В допълнение към идеологическата страна на въпроса, рекламата по радиото може да бъде досадна със своята сила.

Софтуерът AdBlock Radio е разработван в продължение на три години. Неговият създател Александър Сторели вярва, че приложението ще помогне на медийните компании да създават алтернативни бизнес модели за печелене на пари от радио и подкасти.

AdBlock Radio открива рекламите чрез машинно обучение и методи, подобни на използваните от Shazam. То обаче не винаги работи правилно – например, може погрешно да определи хип-хоп или рап като реклама. Освен това не може да блокира реклами, които самият водещ на предаването чете.

Създателят на AdBlock Radio развива софтуера като проект с отворен код и е публикувал подробни инструкции за това как да се използва приложението.

Даунлоуд: AdBlock Radio

Коментари по темата: „Софтуер блокира рекламите по радиото”

добавете коментар...

  1. :o)

    Евала на пича! 🙂

Коментар