Организират безплатни онлайн курсове за работа от вкъщи

„Задават се трудности за много хора и решихме да опитаме да им помогнем”, казва Илиян Петров
(снимка: Нет Ит)

Безплатен онлайн курс за започване на работа като фрийленсър от дома организира учебният център Нет Ит. Инициативата цели да подкрепи хора, които с оглед на кризата ще търсят допълнителни доходи през интернет.

По-рано този месец центърът въведе система за обучение чрез отдалечено присъствие на над 800 активни курсисти в присъствена форма. Технологията позволява всеки учащ да присъства на живо в онлайн класна стая, където курсисти и преподаватели симулират обучението в реална зала.

С оглед на предстоящата нужда на много хора да търсят възможности за допълнителни доходи чрез интернет от дома си, от учебния център направиха публичен достъпа до специализирано обучение за започване на дейност на свободна практика.

Чрез него всеки професионалист би могъл в рамките на няколко часа да се научи как да се позиционира като специалист в онлайн пространството, какви правила е важно да спазва в комуникацията си с клиентите, как да се представи пред тях по най-добрия начин и как да ги задържа за по-дълъг период от време.

Обучението се предоставя във видео формат с незабавен достъп, след кратка регистрация. В него участват 7 преподавателя от 4 държави. Целта му е участниците да почерпят опит от успешни фрийленсъри, работещи и на международния пазар.

В курса са засегнати всички теми, свързани с работата на свободна практика, като се започне от това как и къде да се представим като специалист и се стигне до счетоводството на фрийленсърите и как да сме изрядни пред НАП. Курсът е достъпен безплатно след кратка регистрация.

„Задават се трудности за много хора и решихме да опитаме да помогнем на колкото можем повече специалисти, които ще търсят начин за допълнителни доходи чрез интернет. Затова събрахме всички нужни записи и пуснахме обучението напълно безплатно”, разказа Илиян Петров, управител в Нет Ит.

По неговите думи, за 24 часа в курса са се записали над 350 участника. „Силно се надявам чрез това обучение поне малко да им помогнем да намалят лошия ефект от икономическите неприятности, които се очакват”, допълни Петров.

Коментар