Куриер предприе мерки за безконтактни доставки

Безконтактната доставка на пратки предотвратява разпространението на вируса
(снимка: CC0 Public Domain)

Доставката на храни, лекарства и други стоки без физически контакт е ключово изискване за безопасност в условията на коронавирусна пандемия. Гарантирането на безконтактна доставка може да предотврати предаването на вируса между куриера и клиентите.

Ето как може да се осигури безопасна доставка, според мерките, предприети от куриерската компания Delegate courier:

Пратката се доставя от адреса на изпращача до адреса на получателя без физически контакт. Пратката се оставя на определено за целта място без физически контакт от страна на куриера с изпращача или получателя на пратката.

Комуникацията с куриер са осъществява само и единствено посредством телефонно обаждане и не се изисква подпис на устройството на куриера.

Взимането и доставянето на пратката се осъществява със задължително спазване на дистанция от минимум 1,5 метра, като за целта на адреса трябва да има обособено/посочено за целта място на взимане или доставяне.

При желание на клиента, пратката може да бъде взета или доставена от/на посочено от клиента място без да се налага среща с куриера.​

Заплащането на куриерската услуга следва да се извършва онлайн. Delegate courier, в частност, препоръчва плащането да става посредством системата на ePay.​

Коментар