Отменят IFA в Берлин за първи път след ВСВ

IFA 2020 не може да се проведе в обичайния си формат тази година
(снимка: IFA Berlin / Twitter)

Международното изложение за потребителска електроника IFA, което се провежда всяка година в Берлин, се отменя в обичайния си формат за първи път след Втората световна война, поради пандемията от коронавирус.

IFA e едно от най-старите изложения в Германия и основeн търговски форум в световен мащаб. Домакин на изложението е Германската асоциация за развлекателна и комуникационна електроника, която го провежда съвместно с Messe Berlin GmbH в Берлинския изложбен център през септември всяка година.

Вчера на официалната страница на IFA Berlin в Twitter се появи съобщение, от което става ясно, че тазгодишното изложение няма да се проведе в обичайния присъствен формат, с който всички са свикнали.

Организаторите казват, че приетият от германското правителство закон за забрана на събития с участие на повече от 5000 души до октомври 2020 г. не позволява провеждане на IFA. Факт е, че стотици хиляди хора посещават изложбата всяка година.

IFA датира от 1924 г. По време на Втората световна война (ВСВ) и в следвоенния период (1940-1949 г.) изложбата не се провежда. От 1950 г. до 2005 г. имаше IFA на всеки две години, след което изложението стана ежегодно.

Тази година изложението вероятно ще се проведе в нов, онлайн формат. На официалната страница се казва, че в близко бъдеще организаторите ще представят актуализирана концепция за IFA 2020.

Коментар