Отлив на изложители от Computex 2020

Изложението Computex в Тайпе губи едни от най-важните си участници тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Някои големи производители на компютри и компоненти планират да се откажат от изложението Computex 2020 в Тайпе, въпреки че събитието беше отложено за есента, съобщават тайвански медии.

Продължаващата кризисна ситуация в света във връзка с пандемията от коронавирус се изтъква като причина за оттегляне от изложението. Провеждането на Computex 2020 беше изместено от юни за септември, припомня DigiTimes.

Твърди се, че редица големи пазарни участници няма да участват в изложението тази година, поради риск за здравето на техните служители и посетителите. Споменават се имената на водещите производители на чипове Intel, AMD и Nvidia.

По-рано се появиха информации, че азиатските компании Chaintech, Gigabyte, Elitegroup Computer Systems и TUL ще се присъединят към списъка на отказалите се от Computеx 2020.

Тайванският производител MSI също реши да не участва в изложението тази година, докато Asus увери, че все още планира да представи най-новите си продукти през септември в Тайпе.

OEM производителите, които тази година не възнамеряват да участват с щандове на изложението, ще проведат вместо това онлайн презентации на своите продукти по време на събитието.

Коментар