Intel дава класен лаптоп дизайн на малките брандове

Лаптопът NUC M15 може да се окаже силно оръжие в ръцете на по-малките производители
(снимка: Intel)

Intel разширява линията си от NUC системи с референтен дизайн на лаптоп от висок клас. По-малките партньори на компанията могат да използват новия дизайн NUC M15, за да предложат на пазара ноутбуци със собствени конфигурации и бранд и да конкурират играчи като HP и Dell.

Първите NUC M15 лаптопи от партньори на Intel се очакват на пазара в началото на 2021 г., съобщи Engadget. Цените на подобни лаптопи ще се движат в диапазона от 1000 до 1500 долара, в зависимост от спецификациите, според източници на The Verge.

NUC M15 разчита на 11-то поколение процесор Intel Core (i5-1135G7 или i7-1165G7) с вградена графика Iris Xe и предоставя 15,6-инчов FHD IPS екран или сензорен дисплей. Лаптопът включва 8GB или 16 GB RAM без възможност за надграждане по-късно.

Според Intel, батерията 73Wh осигурява до 16 часа автономна работа на лаптопа. Налични са двойка портове Thunderbolt 4/USB 4 Type-C (всеки от които може да се използва за захранване), 2xUSB Type-A 10Gbps, HDMI интерфейс и 3,5-мм аудио гнездо. Не е предвиден слот за SD карти памет.

Моделът има размери 355х230х14,9 мм и тежи 1,65 килограма. LED панел свети в синьо, когато се използва приложението Windows Alexa – M15 има четири вградени микрофона, които могат да разпознаят гласа на потребителя по цялата стая. Уеб камерата на лаптопа е съвместима с Windows Hello и може да се използва за разпознаване на лица.

NUC (Next Unit of Computing) системите са познати най-вече като линия мини-РС. M15 обаче не е първият лаптоп, който Intel доставя на по-малките брандове. Миналата година компанията представи геймърски лаптоп MAG-15, а сега обещава да предложи повече NUC лаптопи на партньорите.

Коментари по темата: „Intel дава класен лаптоп дизайн на малките брандове”

добавете коментар...

  1. !

    MacBook Pro с клавиатура от моделите през 2012, и вариант в черно!

    Стра-а-ашни дизайнери имат!

Коментар