Свързват увлечението по игрите с нервно разстройство

Прекомерното увлечение по мобилни игри говори за проблеми с нервната система
(снимка: CC0 Public Domain)

Ново научно изследване установи, че увлечението по мобилните игри е свързано с разстройства на нервната система. Запалените геймъри следва да се замислят дали нямат подобна зависимост.

В изследването на учени от Свободния университет в Берлин са участвали доброволци, а целта е била да се установи как пристрастяването към мобилните игри влияе върху психичното състояние на геймърите.

Резултатите показват, че участниците в експеримента, които са прекарали повече време в игри на телефона, обикновено предпочитат незабавни поощрения, а не възнаграждение за усилията в дългосрочна перспектива.

При същите тези хора са забелязани особени нарушения на нервната система, включително слаба способност за вземане на информирани решения, като вместо това действат импулсивно.

Учените правят уговорката, че получените данни трябва да се изследват допълнително. Но още отсега те са категорични, че импулсивността, свързана с постоянното използване на телефона за игри, може да провокира и други видове неадаптивно поведение.

Коментари по темата: „Свързват увлечението по игрите с нервно разстройство”

добавете коментар...

  1. VL

    Проучването е направено за използването на телефона за социални мрежи и игри влияе негативно на вземането на решения. Нищо не се казва за нарушения на нервната система. Защо не пишете че това се отнася и за facebook, twitter, reddit и други социални мрежи? Аз бих казал че и непрекъснато търсене на интересни новини в интернет, гледането по цял ден на сериали по тв, както и четенето на тази статия също може да е знак че човек трябва да отиде на лекар, тъй като може мозъка му да е сериозно увреден.

    Също така тези учени дали са помислили че хората които са изследвали може би са склонни да търсят удоволствието, и ако не са игрите и телефона те биха прибегнали до други вредни навици, например гледане на порно, наркотици и там подобни?

Коментар