Банка въведе телемедицина за служителите си

Модерен стол за телемедицина е на разположение на служителите в Райфайзенбанк
(снимка: Райфайзенбанк)

Централата на Райфайзенбанк в София се обзаведе със съвременен стол за телемедицина, който дава възможност за извършване на дистанционни превантивни медицински изследвания на служителите. Столът е доставен от Дженерали Застраховане.

Всеки служител самостоятелно може да измери свои основни здравни показатели: сърдечен ритъм, кръвно налягане, температура, тегло, ръст и телесна маса. В допълнение на място могат да бъдат направени електрокардиограма, измерване на кръвната захар, холестерол, белодробна сатурация и други.

„В настоящата тежка здравна криза превантивната медицина и здравето на служителите е основен наш приоритет. Уредът е нов за България и с него даваме възможност в сигурна среда, лесно и удобно да се следят различни здравни показатели и да има директна връзка с лекар”, коментира нововъведението главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк Оливер Рьогл.

Всички резултати от изследванията са достъпни в „Моето здравно досие” от Дженерали. Това е дигитална платформа, в която клиентът има свой личен поверителен профил, където може да съхранява документи като амбулаторни листове, резултати от изследвания, епикризи, рецепти, измервания по основни здравни показатели и др.

Коментари по темата: „Банка въведе телемедицина за служителите си”

добавете коментар...

  1. Реклама

    Ако можеше и инжекция Диазепам да вкарва автоматично при всяко сядане, нямаше да е лошо ?

  2. Реклама

    Изглежда, че работи по-добре от бърза помощ в София. Щото като звъннеш на 112, в най-добрия случай ще дойдат след 15 мин (при неизвънредни времена). А така на стола сядаш и вършиш работата на ЦСМП – мерят кръвно, сатурация, захар…

Коментар