Yandex пуска платежна услуга, аналог на Google Pay

Потребителите на Yandex ще могат да ползват платежна услуга, подобна на Google Pay
(снимка: Yandex)

Руската интернет компания Yandex възнамерява да пусне свой аналог на платежната услуга Google Pay – тя се нарича Yandex Pay, става ясно от материали, публикувани от фирмата.

В интерфейса на услугата Yandex Pay, достъпна на уеб страниците на Yandex, потребителят може да въвежда и записва данните на своите банкови карти, да създава токени за тях, да управлява данни на банкови карти, да използва данните на банкови карти с цел извършване на безкасови плащания, поясняват от компанията.

Според медийни публикации, Yandex Pay е предназначена за лично нетърговско използване. За да използва услугата, потребителят трябва да се регистрира в услугите на Yandex или да влезе с помощта на предварително създаден профил.

За да плати чрез Yandex Pay, потребителят трябва да избере свързаната карта, предлагана в нея, или да посочи данните за банковата карта на страницата за плащане.

Само пълнолетни потребители имат право да използват услугата. Засега не е ясно кога точно ще тръгне тя – от пресслужбата на компанията не посочват срокове, но вместо това подчертават, че фирмата се старае услугата да е „удобна и безопасна”.

Коментар