Смарт-електромерите скоро ще покрият азиатските страни

Азиатските страни начело с Китай усилено внедряват смарт електромери
(снимка: CC0 Public Domain)

Общо 572,3 милиона нови интелигентни електромери ще бъдат внедрени в Китай, Индия, Япония и Южна Корея през периода 2021–2025 г., според ново проучване на изследователската компания на IoT Berg Insight.

В края на 2019 г. общият брой на интелигентните електромери в региона е възлизал 653,3 милиона броя, което прави 69% от инсталационната база, сочат данните, публикувани в доклада.

Докато Китай вече е завършила „първата вълна” на внедряване, сега е ред на Япония и Южна Корея. Те ще бъдат следващите пазари, които ще достигнат общонационално покритие с умни електромери. Очаква се този процес да приключи в следващите 3-4 години.

Berg Insight също така отбелязва, че Индия е достигнала разпространение от около 1% към края на 2020 г., но се очаква страната да бъде „основният двигател” за общия ръст на смарт-електромерите в Азиатско-Тихоокеанския регион през следващите години.

Анализаторите прогнозират, че в Индия този сегмент ще нараства средно с по 76,2% през прогнозния период и към 2025 година страната ще е дом на 15-20% от интелигентните електромери в Азия.

През това време китайският пазар ще отговаря за 70-80% от търсенето на интелигентни електромери в Азия в рамките на следващите няколко години. Там се очаква замяната на „остарелите” умни електромери с нови, по-модерни.

Търсенето в Китай продължава да се обслужва изцяло от местни производители. Мнозина от тях вече са пораснали и се нареждат до най-големите световни производител на интелигентни измервателни уреди – както по отношение на продукцията, така и от гледна точка на приходите.

Коментари по темата: „Смарт-електромерите скоро ще покрият азиатските страни”

добавете коментар...

  1. Смарти

    Интелигентно и много смарт ще начисляват високи сметки и ще играят с цените като на борса.

Коментар