Световният мобилен конгрес отново с физическо присъствие

MWC в Барселона ще се проведе по план от 28 юни до 1 юли в хибриден формат
(снимка: MWC Barcelona)

Организаторите на Световния мобилен конгрес MWC, най-голямото годишно събитие в телекомуникационната индустрия, заявиха, че конференцията ще продължи, както беше планирано, тъй като испанските власти одобриха плана за здраве и безопасност.

Конгресът трябва да се проведе в Барселона от 28 юни до 1 юли. Изданието за 2020 г. бе отменено поради избухването на пандемията на коронавируса. Около 70% от всички около 600 лектори на конференцията ще присъстват физически, каза GSMA – индустриалната асоциация, която е домакин на конгреса.

„Когато говорим с изложителите, някои са много колебливи, други казват, че няма да дойдат, тъй като имат политика за пътуванията, а трети казват, че обикновено изпращат 250 души, но сега ще пратят петима”, коментира Матс Гранрид, генерален директор на GSMA.

Но тези петима са правилните хора – това ще са главният изпълнителен директор, или техническият директор, или финансовият директор, уточнява Гранрид в интервю за медията WHBL.

Няколко технологични конференции отмениха физическите си събития и се организираха онлайн през последната година. Сега MWC ще се проведе, реално, в хибриден вид: наред с физическото гостуване ще има и виртуални срещи и лекции.

Коментар