Очакваме скоро Hyperloop и в Италия?

Две тръби с ниско налягане задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически капсули
(илюстрация: Hyperloop Transportation Technologies)

Много са вълненията около старта на Hyperloop, а наскоро компанията Zaha Hadid Architects (ZHA) обяви, че планира да помогне за внедряването на процъфтяващата транспортна технология и в Италия.

ZHA ще си партнира с Hyperloop Italia, за да проектира нова транспортна инфраструктура от типа Hyperloop в страната, съобщава компанията на уебсайта си. На този ранен етап плановете са доста неясни.

Архитектурното студио, което е едно от най-известните в света, не представи детайли дали участието му ще бъде съсредоточено около самите превозни капсули, станции или цялостната инфраструктура за Hyperloop, нито къде ще бъде разположено съоръжението.

Hyperloop Italia обаче заяви, че един възможен маршрут може да бъде трасето между Милано и летището в Малпенса, намалявайки времето за пътуване от града до летището от 40 минути на 10 минути.

Проектът е подобен на други предложения на Hyperloop и ще се състои от две тръби с ниско налягане, които задвижват магнитно-левитационни товарни и пътнически капсули с размери 20 м дължина и 2,7 м в диаметър при скорости до 1223 км/ч. Енергията за пускането му ще идва от възобновяеми източници като слънчева енергия.

Ще има и вградена технология за регенеративно спиране. Ще бъдат използвани рециклирани материали при изграждането на необходимата инфраструктура, включително станциите.

„Очакваме с нетърпение да си сътрудничим с Hyperloop Italia; да се „оженим” за трансформативна архитектура, инженеринг и градоустройство с най-ефективната и устойчива транспортна мрежа, за да подобрим значително достъпността, свързаността и благосъстоянието в нашите градове”, казва Патрик Шумахер, директор на ZHA, цитиран от New Atlas.

„Споделяме мултидисциплинарния подход на Hyperloop Italia, който съчетава иновации в дизайна и оперативните технологии с напредъка в екологично чистите материали и строителните практики. Това ни дава възможност да изпълняваме устойчиви проекти, които са пространствено изобретателни, структурно ефективни и устойчиви откъм околна среда”, допълва той.

Все още няма информация кога ще започне изграждането на италианския Hyperloop, нито кога ще влезе в експлоатация.

Коментари по темата: „Очакваме скоро Hyperloop и в Италия?”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    маг.нитно-лев.итационни Маглев

  2. Anonymous

    задвижват магнитно-левитационни товарни

Коментар