Хакери воюват срещу Илон Мъск с нова криптовалута

„Анонимните” и Илон Мъск кръстосаха шпаги в полето на криптовалутите
(снимка: CC0 Public Domain)

Анонимните хакери пуснаха нова меме криптовалута, наречена Anon Inu. Този ход разпалва войната с Илон Мъск, която „анонимните” предприеха след някои изявления на милиардера в подкрепа на догекойн.

Името Anon Inu е в чест на древната порода кучета Шиба ину с произход от Китай, по аналогия с меме криптовалутата ​​Dogecoin, популяризирана от Илон Мъск. Това става ясно от видеоизявление на един от хакерите, публикувано в канала на Anonymous в YouTube.

Групата ще дари част от приходите си от новата криптовалута на приюти за бездомни кучета. Наред с други неща, на потребителите, които поддържат Anon Inu, се обещават бонуси, NFT токени и други подаръци.

Но създаването на криптовалутата Anon Inu има и по-сериозна цел. Чрез новия си проект хакерите обръщат внимание на забраната за добив на криптовалути в Китай, на която те категорично се противопоставят.

Котировките на меме-койните, които дължат популярността си на интернет феномена меме, се променят динамично, в зависимост от изказванията на популярни особи в социалните медии. Някои правителства, като това на Тайланд, забраниха търговията с меме-койни.

Коментар