Тримодулна меш система подобрява Wi-Fi мрежите

Тримодулната меш система nova MW5 3-pack надминава обикновените рутери
(снимка: Tenda)

Нова меш система от Tenda е достъпна на българския пазар. Моделът nova MW5 3-pack се състои от 3 модула и осигурява сумарно Wi-Fi покритие на площ до 300 кв.м., а във вариант с 6 модула обхваща 500 кв.м., съобщиха от мрежовата компания.

Системата nova MW5 комбинира основен чип на 1GHz с технология MU-MIMO, като осигурява едновременна поддръжка на до 60 устройства. Двата външни усилвателя, използвани както в лентата от 2,4GHz, така и на 5GHz на първичния възел, удвояват способността за проникване през стени и повишават силата на сигнала и възможностите за приемане – това помага на меш системата да надмине обикновените рутери.

Включената MRC технология също подобрява Wi-Fi предаването, докато технологията Beamforming позволява на nova MW5 да концентрира сигнала и да го насочва директно към посоката, в която се намират устройствата, вместо просто да излъчва сигнали към широка област.

Не на последно място, благодарение на технологията за мултиплексиране на сигнала, модулите на меш системата могат не само подават, но и да получават силен сигнал за реакция, което подобрява работата през стени.

MW5 използва технология MU-MIMO за едновременна поддръжка на до 60 устройства
(снимка: Tenda)

Тримодулната меш система nova MW5 3-pack се предлага от официалния дистрибутор Мост Компютърс на цена от около 190 лв. с ДДС и 24 месеца гаранционен период.

Коментар