Веломаршрутът Дунав Ултра преодолян за рекордните 37 часа

Явор Данаилов (Соло) пристигна в крайната точка на маршрута, поставяйки рекорд от 37 часа
(снимка: Дунав Ултра)

Приключи предизвикателството за най-бързите велосипедисти по маршрута „Дунав Ултра”. Целта бе изминаване на маршрута за по-малко от 48 часа. Осем колоездачи се справиха с тази задача.

Най-бърз бе Явор Данаилов (Соло), който пристигна на крайната точка на маршрута, с. Дуранкулак, общ. Шабла, поставяйки рекорд от 37 часа за изминаване на маршрута Дунав Ултра.

За първи път от създаването на веломаршрута, колоездач завърши предизвикателството в светлата част на деня. Пред кметството в с. Дуранкулак, той бе посрещнат и поздравен от  два кмета – на с. Дурнакулак, Веселин Йорданов, и кмета на гр. Шабла, Мариян Жечев, а местни деца се събраха на площада, за да го поздравят.

Явор е адвокат на 27 години от гр. Севлиево и се готви за маршрута целенасочено от 2 месеца. Дунав Ултра е съпоставим с подобни маршрути във Франция, които е минавал, сподели той.

В следващите часове предизвикателството приключиха успешно Антони Лозанов (Соло), Димитър Барфончовски/Любомир Райков (Екип 2-ма), Сорин Гажано/Михаил Борисоф (Екип 2-ма) и Кристин Здравкова/Веселка Кръстанова (Екип 2-ма).

Кристин и Веселка станаха първите дами изминали маршрута в категория „до 48 часа”. „Нямаше да успеем, ако не беше подкрепата на организационния Дунав Ултра екип и помощта на колегите от румънския екип „Сорин Гажано/ Мигаил Борисоф”, за което искаме да им благодарим”, бяха думите на колоездачките.

Осем колоездачи изминаха маршрута Дунав Ултра за по-малко от 48 часа
(снимка: Дунав Ултра)

„Догодина ще направя маршрута за 3-ти път, но не за 40 часа, а за 5 дни”, сподели Антони Лозанов от София – който изминава за втора поред година маршрута Дунав Ултра.

„Мисля, че 5 дни е перфектният вариант, в който можеш да усетиш максимално добре маршрута. Така ще мога да спирам, да поговоря с местните, да се запозная с нови хора. Миналата година се запознах с жена в гр. Гулянци и след като финиширах, най-добрият ми спомен беше от нея”, сподели още Лозанов.

Вчера бе 3-ти ден на колоездачите, които започнаха изминаване на маршрута Дунав Ултра от гр. Видин. Част от тях се очаква да изминат маршрута за 5 дни и да пристигнат в Дуранкулак на 7-ми септември, а тези, които са решили да го завършат за до 7 или 10 дни, се очаква да пристигнат след 9-ти септември.

Всеки, преминал през 16-те контролни точки и местата с флагове на Дунав Ултра, ще получи сертификат „Дунав Ултра”.

Коментари по темата: „Веломаршрутът Дунав Ултра преодолян за рекордните 37 часа”

добавете коментар...

  1. Mahony13

    Браво само на пред и нагоре 🙂

Коментар