ОББ осигури Apple Pay плащания с карти Mastercard

Плащането с Apple Pay става безконтактно, с доближаване на iPhone до ПОС терминал
(снимка: Apple)

Клиенти на Обединена българска банка (ОББ), които притежават карта Mastercard, вече могат да правят плащания с iPhone и смарт-часовника Apple Watch, съобщиха от финансовата институция.

Плащането с Apple Pay е сигурно и безопасно – на потребителите не се налага да предават своята платежна карта на някой друг, да докосват физически бутони или да разменят пари в брой, като вместо това използват iPhone за защита на трансакцията.

Apple Pay се приема в магазини за хранителни стоки, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини на дребно и много други места. Безконтактното плащане става с просто доближаване на iPhone или Apple Watch до ПОС терминал. Всяка покупка е удостоверена с Face ID, Touch ID или парола за устройство.

Освен това клиентите могат да използват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac за покупки в приложения или в мрежата в Safari, без да се налага да създават потребителски акаунти или да въвеждат многократно информация за доставка и фактуриране.

При използване на кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите не се съхраняват на устройството, нито на сървърите на Apple. Вместо това, уникалният номер на устройството е криптиран и съхраняван в Secure Element – сертифициран от платежната индустрия специализиран чип.

Apple Pay е лесен за настройка. На iPhone потребителите трябва да отворят приложението Wallet, да докоснат „+” и да следват стъпките, за да добавят техните Mastercard кредитни или дебитни карти, издадени от ОББ.

След като добави карта към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, клиентът може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство и да продължи да получава всички преференции, предлагани от картите на ОББ.

Коментар