IKEA поставя безжично зарядно под масата

Смартфоните могат да се зареждат удобно чрез безжично зарядно под плота на масата
(снимка: IKEA)

Потребителите вече ще могат да зареждат смартфони или таблети, като просто ги поставят на масата. Това е възможно с безжично зарядно устройство на IKEA, наречено Sjömärke, което компанията за мебели предлага на цена от 40 долара.

Безжичното зарядно може да де постави удобно под плота на почти всяка маса, без да пречи по някакъв начин на потребителите. Sjömärke използва популярния стандарт за безжично зареждане Qi, който се поддържа в повечето смартфони, вкл. Samsung Galaxy и Apple iPhone.

Освен това изобщо не е необходимо да поставяте зарядното върху масата, където би заело ценно пространство. Новото устройство може да се фиксира под плота с двустранна лента (включена в комплекта) или с винтове.

За да работи ефективно, зарядното трябва да се постави под плот от дърво или пластмаса – материали, които не пречат на действието на магнитното поле, и имат дебелина в диапазона 8 мм – 22,2 мм.

След инсталирането е достатъчно да включите зарядното устройство в контакт, като използвате кабел с дължина около 2 метра. За удобство можете да маркирате зоната за зареждане на масата с X-образен стикер (включен в комплекта).

Поддържаният стандарт Qi 1.2.4 осигурява мощност до 5W, а процесът на безжично зареждане е доста бърз. Sjömärke поддържа също автоматичен мониторинг на температурата и мощността, така че устройството няма да прегрее, което е особено важно при използване с мебели, изработени от лесно запалими материали.

Очаква се безжичното зарядно Sjömärke да се появи в магазините на IKEA през октомври 2021 г.

Коментари по темата: „IKEA поставя безжично зарядно под масата”

добавете коментар...

  1. :o)

    И разбира се – много ми е приятно телата на всички вкъщи да поемат електромагнитни вълни.
    Много полезно и здравословно 🙂

  2. ЛУДЛУД

    Х не ти трябва ти като си го сложиш ще знаеш къде да слагаш устройството горе долу. Кат идея е добре ама има мебели дебели по 25мм и отделно кейс и някакво друго нещо я покривка я др да кажем 30мм станаха и ако леко в срани остаиш телефона и станаха 40-50 милиметра разстояние трябва да лови, а тез 22мм дето ги дават макс са малко просто. И тези 5W мощност тея се ебават през 2013 година имаше бежични зарядни с такава мощност. На днешно време по старите устройства на 2-3 години поддържат 10W, тези на около година 15W бежично има и телефони много пъти над 15W бежично зареждане, обаче поне да покрият средния стандарт от 15W за тези устройства който са сега на пазара. За къв х*й някой ще си купи тва да си зарежда освен часовник или слушалки за др не става.

  3. Шабан

    Ама и за безжичното си трябва да докараш контакт под масата. И с този Х на масата, всичко става боза.

Коментар