Бърза връзка за дистанционна работа и учене: Tenda AC23

Tenda AC23 предлага функции, които не са често срещани при рутерите от бюджетен клас
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Едно цяло домакинство може да си осигури безпроблемна безжична интернет свързаност за работа, учене или забавления – чрез красиво изглеждащия рутер Tenda AC23 AC2100.

Изпитанията показват, че рутерът може да „закачи” спокойно цели 15 различни устройства – едновременно! Нито едно от тях няма да покаже забавяне или накъсване на връзката. Така например, потребителите могат да свържат няколко компютъра, един-два смарт-телевизора за стрийминг, няколко смартфона – и всичко това ще работи гладко, надеждно и безпроблемно.

Удобство от първия момент

Повечето домове в днешно време имат някаква интернет свързаност. Съответно имат и рутер за безжична мрежа вкъщи, най-често предоставен от самия интернет доставчик. Преминаването от обикновения и вече остарял рутер към по-мощния Tenda AC23 AC2100 е безкрайно лесна задача.

WAN портът на съществуващия домашен рутер се свързва с кабел към един от портовете на Tenda AC23 AC2100. В рамките на няколко секунди новият рутер сам си „взима” всички мрежови настройки, необходими за по-нататъшната му работа. Самият кабел за свързване на двата рутера е включен в комплекта, с който пристига Tenda AC23 AC2100.

Гарантиран трафик по лично усмотрение

Когато става дума за свързване на множество устройства към един рутер, не може да няма притеснения кое от потребителските устройства ще „глътне” най-много трафик и дали няма да попречи, в най-неподходящия момент, на някое важно интернет приложение – например на видеоконферетна работна среща.

Много ценна в това отношение е една софтуерна функция на Tenda AC23 AC2100: контролът на честотната лента. Това означава, че потребителят може да зададе максимума за входящи и изходящи данни за всяко от свързаните устройства. Така може да се гарантира по-висока честотна лента за устройствата, които действително се нуждаят от безкомпромисна свързаност.

Подобни функции не са типични за ценовия клас, в който попада Tenda AC2100.

Интелигентно насочване

Също толкова нетипична за бюджетния клас устройства е функцията beamforming+. Това, което beamforming+ прави, е по същество да излъчва насочен сигнал. Така, вместо да разпръсква интернет сигнал навсякъде наоколо, Tenda AC2011 „разбира” къде са устройствата-консуматори и насочва сигнала точно към тях, за да им осигури възможно най-силно покритие в правилната посока.

Функцията започна да се появява отскоро в новите модели на Tenda. Очевидно тя е продиктувана от нуждата от възможно най-ефективно използване на мощта на рутера за обслужване на комуникационните потребности на домакинствата. В този смисъл няма да е пресилено да се каже, че Tenda AC23 AC2100 е устройство с много висока енергийна ефективност.

Управление на времето

Наред с всичко Tenda AC2100 има и възможност за родителски контрол. Майки и бащи могат да управляват онлайн-дейностите на децата, за да съобразят дигиталните активности с нуждата от здравословни офлайн занимания.

С тази функция потребителят може да дефинира времеви ограничения за всяко устройство, свързано с рутера, и да блокира вредни или опасни сайтове за всяка свързана джаджа. Това е доста добра възможност за родителите, които искат децата им да са в безопасност онлайн.

Наличност и цена

Домашният рутер Tenda AC23 AC2100 е широко достъпен у нас от партньорите на дистрибутора Most Computers. Моделът се предлага на цени в диапазона 120-130 лв. с включен ДДС и гаранция от 3 години.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментари по темата: „Бърза връзка за дистанционна работа и учене: Tenda AC23”

добавете коментар...

  1. Blackthorn

    А по колко раково болни може да закачи?

  2. ха

    Какви антени бе Бай Х. Това са крака, които се използват за да се придвижва рутера насам натам, когато се налага, защото покритието на сигнала е станало лошо. Няма нужда като едно време ти да въртиш ръчно антената на телевизора!!!

  3. Бай Х.

    Още пет антени да му бяха турили, че така нета може да накъсва.

    Антените явно станаха като ножчетата на самобръсначките.

Коментар