FireAlpaca – достъпен редактор на изображения

Въпреки многото опции, FireAlpaca е лесна за използване и от неопитни потребители
(екранна снимка: FireAlpaca)

FireAlpaca е пълнофункционална програма за създаване и редактиране на изображения, която обаче е достъпна и лесна за използване дори от потребители с начални познания по обработката на снимки.

Когато редактирате изображения или ги рисувате от нулата, е необходимо да имате всичките си инструменти под ръка, с минимално разсейване от тях, за да се фокусирате върху платното. FireAlpaca предлага опция да изберете кои менюта и ленти с инструменти искате да запазите видими и кои да скриете. Програмата поддържа също бързи клавиши за скриване на всичко, освен вашия проект.

Всеки път, когато преместите мишката си върху опция или функция, в левия ъгъл на програмата се появява подсказка, което прави приложението много удобно за потребителя.

FireAlpaca идва с пакет от предварително зададени четки с различни ефекти. Макар че те могат да бъдат персонализирани, имате възможност да добавите свои собствени четки или моливи, които пасват по-добре на вашия стил на работа.

Програмата поддържа работа с графичен таблет, така че можете да се възползвате от чувствителността на натиска на писалката, за да контролирате размера и непрозрачността на вашите щрихи.

Голямото разнообразие от инструменти, които идват с FireAlpaca, се съчетава с възможността за разделяне на проектите на слоеве. По този начин можете бързо да тествате идеи, без да се налага да променяте основното изображение.

Слоевете могат да бъдат дублирани, така че лесно да отменяте всички направени промени. Редът на слоевете задава техния приоритет на видимост и по този начин първият слой се вижда върху останалите. Всеки слой може лесно да бъде скрит.

Друга полезна функция на програмата е интегрирането на множество табове, така че да работите едновременно върху повече от един проект, без да се налага да стартирате други копия на FireAlpaca. Наличието на няколко таба ще ви позволи да копирате елементи от една чернова и да ги добавяте към друг проект с лекота.

В заключение, FireAlpaca е интуитивно приложение с развити функции, които позволяват дори на неопитни потребители лесно да редактират изображения или да създават произведения на изкуството. Програмата е икономична по отношение на използваните системни ресурси, въпреки наличието на множество опции.

Даунлоуд: FireAlpaca

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар