Смарт-диспенсър сервира ултра-чисти напитки

Умен диспенсер за вода приготвя свежи напитки от чешмяна вода (снимка: Bevi)

Все повече хора се чудят как да се отърват от вездесъщите пластмаси на петролна основа. Сега един нов, смарт-диспенсър позволява наливане на вода без използване на бутилки, като предлага различни опции за напитки. Хитро, нали?

Машината се казва Bevi и има две разновидности – свободно стояща и настолна. Вместо да се зарежда с бутилка вода, диспенсерът се свързва към съществуващото водоснабдяване. След това технология с интелигентни функции, управлявана чрез Wi-Fi, подготвя филтрираната вода за наливане.

Потребителите могат да избират между газирана или обикновена вода, да добавят кофеин или електролити и да създават комбинации с плодови аромати. Напитките могат да са студени или със стайна температура, а чистата вода може да се налива и гореща – за чай.

Екранът показва информация, като например количеството захар, кофеин и калории в дозата, поискана от потребителя. Настолният модел на диспенсера предлага опростена селекция от същите опции, но заема по-малко място от стоящата.

Всички напитки, които смарт-диспенсерът приготвя, са естествено ароматизирани, без изкуствени подсладители или аромати. Вместо това машината разчита на плодови екстракти. Всички вкусове са веган, сертифицирани без натрий, глутен и ГМО.

Създателите на диспенсера твърдят, че всяка машина замества 30 000 бутилки и кутии за напитки. Това е огромна възможност за спестяване на разходи, намаляване на замърсяването, но също и голямо удобство, защото на фирмите не се налага да купуват и презареждат туби с вода.

Коментар