Jimmy JV12 – „оръжието” срещу прах и акари

Jimmy 12 е практичен инструмент за премахване на прах и акари от мебелите и килимите
(снимки: Мартин Банков / TechNews.bg)

Премахването на прах и буболечки от мебелите и килимите е предизвикателство, но не и за притежателите на ръчната прахосмукачка Jimmy JV12. Този компактен уред на популярния бранд, част от екосистемата на Xiaomi, използва UV-C светлина и ултразвук, за да се справи с всякакви микроорганизми, включително акари. JV12 се явява ценен помощник на хора, които страдат от алергии и родители на малки деца.

Имахме възможност да тестваме модела Jimmy JV12, предлаган от онлайн магазина GeekBuying на цена от €81,81 с купон за отстъпка JIMMYJV12, и по-надолу ще споделим впечатленията си от уреда, позициониран като ефективно средство за премахване на прах и акари от мебелите и килимите в дома.

Дизайн

Както вече споменахме, Jimmy 12 е малък и лек уред, с тегло от само 2 кг. Идва в компактна кутия, вътре в която намираме още резервен филтър, четка за почистване и документация. Самата прахосмукачка работи постоянно включена в електрическата мрежа, т.е. няма вградена батерия, както някои други уреди от същия бранд. Кабелът е дълъг 5 метра.


На външен вид моделът е изпълнен в приятно цветово съчетание от бяло и лилаво. Контейнерът за прах е прозрачен и се намира на добре видимо място, така че по всяко време може да разберем до какво ниво е запълнен. Освен това капацитетът му е цели 4 литра, което означава, че не се налага да го изпразваме често.

JV12 е проектирана с мисъл за удобно обслужване. Контейнерът се сваля изключително лесно – с натискана на едно палче – и дори да не сте докосвали подобен уред досега, манипулацията няма въобще да ви затрудни. Може да се разглоби на съставните му части буквално за секунди.

Под капака е разположен филтърът, който, наред с останалите елементи, може да се измива с течаща вода или да се замени, когато вече е износен, с резервния, включен в комплекта. В предния край е разположена основната четка за почистване с ширина 220 мм.

JV12 е максимално опростена за лесно използване, с удобна, ергономична дръжка, която не натоварва прекомерно ръката при продължителна употреба. Прахосмукачката е къса, без рамо, тъй като е предназначена за почистване на мебели – дивани, фотьойли, матраци и т.н. Има елегантен вид и работи гладко. Подходяща е и за почистване на седалките на колата, ако, разбира се, разполагате с електрически контакт наблизо.

Производителност

400-ватовият двигател на Jimmy JV12 осигурява всмукателна мощност от 10 000 Pa, която е напълно достатъчна за бързо премахване на прах и вредни микроорганизми от мебелите. Същевременно, благодарение на добре проектирания дизайн, прахосмукачката притиска оптимално повърхността за по-голяма ефективност при почистване, без да причинява каквито и да е щети.

Освен това Jimmy JV12 работи сравнително тихо – генерира шум от около 67dB, който е поносим при по-продължително използване. Използваният двигател е усъвършенстван и за по-добра енергийна ефективност, респ. за намаляване на консумацията на ток.

UV-C светлина и ултразвук срещу алергените

JV12 използва иновативни технологии като UV-C светлина  и ултразвук за ефективно премахване на акарите и алергените от мебелите в дома.



Ултравиолетовата светлина с дължина на вълната 253,7 нм позволява на устройството да проникне в слоевете на матрака и ефективно да премахне алергените и акарите. Ефективността на почистване достига 99,99% и това не е пресилено твърдение на производителя. За удобство UV лампата се изключва автоматично, ако прахосмукачката е наклонена под ъгъл от 30° или повдигната на поне 30 см височина от повърхността.

Другото оръжие на Jimmy JV12 за ефективно унищожаване на алергените е ултразвукът, който разрушава нервната система на акарите. Тази технология елиминира вредните микроорганизми и предотвратява тяхното размножаване. Важно е да се подчертае, че използването на ултразвук не е вредно за децата.

Специално проектирана четка

Както споменахме, JV12 е оборудвана със специално проектирана четка с ширина 220 мм, която пести време – на практика почистването на един матрак отнема само няколко минути. Патентованата композитна ролка на Jimmy е оборудвана с гумени ленти и меки косми за подобряване на ефективността и премахване на по-упорити замърсявания.

Филтър с двойна циклонна система

Ръчната прахосмукачка на Jimmy използва филтър с двойна циклонна система. Характерно за тази технология е, че наред с филтриращата си функция, тя предотвратява запушването на филтъра и образуването на вторични замърсявания. MFI системата ефективно филтрира акарите и малките прахови частици, а стоманената мрежа улавя прах и косми.



Обобщение

Ползването на Jimmy JV12 Anti-mite Vacuum Cleaner  ни убеди, че това е уред за лесно, удобно и ефективно почистване на мебелите в дома от прах, акари и алергени. Прахосмукачката е достатъчно мощна за бързо почистване, сравнително тиха и икономична. Има лек и практичен дизайн, не уморява при ползване и изисква малко пространство за съхранение. Би била още по-удобна, ако имаше батерия, но безкабелните модели на Jimmy са и по-скъпи. Като цяло, JV12 е удачен избор за хора, страдащи от алергии, родители на малки деца, както и за всички останали, които имат нетърпимост към алергените в дома.

Цена и наличност

Ръчната прахосмукачка срещу акари е налична за поръчки тук: Jimmy JV12 – на цена от €81,81 с купон за отстъпка JIMMYJV12 в глобалния онлайн магазин GeekBuying, с доставка от склад в Полша в рамките на няколко работни дни.

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар